Ekonomi Karayolları 3.2 milyar YTL ek ödenek talep etti

Karayolları 3.2 milyar YTL ek ödenek talep etti

18.05.2008 - 00:14 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları (TCK) Genel Müdürlüğü, tüm devlet ve il yolları ile otoyolların yapımı için DPT’den toplam 3.2 milyar YTL ek ödenek talep etti.

Karayolları 3.2 milyar YTL ek ödenek talep etti

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, 2008 yılı yatırım programında yer alan yatırımları tamamlayabilmek için 3.2 milyar YTL olan ek ödenek talebi, projeler ve ihtiyaç duyulan harcamalara ilişkin dökümle DPT Müsteşarlığına gönderildi.
Karayollarının 2008 yılı yatırım programında yer alan projeleri ve yapılması gereken harcamaları dikkate alarak yapılan toplam 3.2 milyar YTL’lik ek ödenek talebinin yaklaşık 1.5 milyar YTL’sinin devlet ve il yolları için 1 milyar YTL’sinin otoyollar için ve geri kalan 700 milyon YTL’sinin diğer bakım-onarım hizmetleri için olduğu ifade edildi.
Karayollarının devlet ve il yolları için ek ödenek talep ettiği önemli projelerin başında, Karadeniz Sahil Yolu, Afyon-Konya-Ereğli, Bozüyük-Mekece-Adapazarı, İzmit-Yalova, Bozüyük-Kütahya-Afyon, Ankara-Akyurt-Çankırı-Kastamonu, Ankara-Afyon-İzmir, Sivas-Yıldızeli-Tokat-Amasya ve Malatya-Elazığ-Bingöl gibi projeler yer alıyor. Bunlar arasında en büyük ödenek talebinin 180’er milyon YTL ile Karadeniz Sahil Yolu ve Ankara-Samsun yolu için yapıldığı belirtildi.