Ekonomi KARDEMİR’den savunma sanayisine çelik tedariki

KARDEMİR’den savunma sanayisine çelik tedariki

24.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, savunma sanayisine çelik tedariki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok yakın bir zamanda bu yöndeki çalışmalarının neticelerini vereceğini söyleyen Güleç, “KARDEMİR artık savunma sanayimize sürdürülebilir bir şekilde çelik tedarikini yapacaktır” dedi.

KARDEMİR’den savunma sanayisine çelik tedariki

Güleç, geçen yıllarda devreye aldıkları Çubuk ve Kangal Haddehanesi’nde katma değerli çelik ürünleri tedarik ettiklerini söyledi.
Komisyon kuruldu

Haberin Devamı

Kaliteye ve yerliliğe çok önem verdiklerinin altını çizen Güleç, “Savunma sanayisi için çelik üretme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu amaçla bir komisyon kurduk. Komisyonumuz sektördeki her kişi ve kurumla iletişim halinde. Savunma sanayimizde ihtiyaç duyulan çelikleri üreterek bu alandaki yerlilik payını daha da artırmaya destek olacağız. Gerekli ürün geliştirme çalışmalarımızda devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu sektörde olmanın Türkiye’nin yanı sıra KARDEMİR için de önemli olduğunu anlatan Güleç şöyle devam etti: “Çok yakın bir zamanda çalışmalarımız neticelerini verecek. KARDEMİR artık savunma sanayimize sürdürülebilir bir şekilde çelik tedarikini yapacaktır. Ray, tren tekeri, otomobil sektörünün ardından bu alanda da ülkemize hizmet etmek bizim asli görevimiz.”