Ekonomi Kartal’da dönüşüm sırası ‘siteler’e geldi

Kartal’da dönüşüm sırası ‘siteler’e geldi

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Kartal’da daha önce şehir içinde kalan eski fabrikaların dönüşümüyle proje yapıldığını, artık deprem riski olan sitelerin dönüşeceğini söyledi.

Kartal’da dönüşüm sırası ‘siteler’e geldi

Teknik Yapı, İstanbul Kartal’da kentsel dönüşümle hayata geçireceği 650 milyon lira değere sahip Yücelpark projesini satışa çıkardı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Kentsel dönüşümün İstanbul’da planlı uygulandığı bölgelerden olan Kartal’da yeni bir döneme giriliyor. Önce fabrikalar dönüştü, şimdi sıra eski sitelerin dönüşümüne geldi. Kartal’da ikinci devre başlıyor” dedi. Durbakayım, Kartal’ın yeni döneminde rakiplerin çok olduğunu, kendilerinin Fikirtepe’deki dönüşüm projeleri nedeniyle ‘antrenmanlı’ olduklarını, bölgede kalıcı olmayı planladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Milli servet kaybı

Nazmi Durbakayım, Yücelpark proje alanındaki mevcut sitenin 80’li yıllarda inşaatının başlayıp, 1997’de iskanının alındığını belirterek, sitenin yaklaşık 20 yılda riskli yapı sınıfına girmesinin milli servet kaybı olduğuna dikkati çekti.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da Yücelpark’ın Teknik Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri içinde ayrı bir önemi olduğunun altını çizdi. Kartal’da gerçekleştirilen 9 kentsel dönüşüm projesinin büyük sanayi tesislerinin dönüşümüyle yapıldığını hatırlatan Durbakayım, ilk kez yaşayan bir sitede deprem riski taşıyan yaşam alanında kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. Durbakayım, “Fikirtepe’de gerçekleştirdiğimiz dönüşümlerdeki deneyimimiz ile Yücelpark projesini de en kısa zamanda yüksek standartlarda bir yaşam alanına dönüştüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ödemeyi planladı

21 dönüm arazide yükselecek Yücelpark’ta 825’i lüks konut ve homeofis, 17’si ticari ünite olmak üzere toplam 842 bağımsız bölüm yer alacak. Projenin yüzde 75’i yeşil alan ve parklardan oluşuyor. Proje, ‘aile teması’yla tasarlanırken, geniş dairelere daha fazla yer verildi.

Yücelpark’ta daire fiyatları 329 bin liradan, metrekare fiyatları da 6 bin 135 liradan başlıyor. Daireler yüzde 5 peşin, 12, 24 ve 36’ncı aylarda yüzde 5 ara ödemelerle satın alınabiliyor. Ayrıca bu kapsamda yüzde 80’i banka kredisi ile yapılan satışlarda vadeye göre aylık bazda yüzde 0.18’e varan faiz avantajı sunuluyor. Aynı peşinat ve ara ödemeli satışlarda 120 ay gibi uzun vadeyi tercih edenler için ise Teknik Yapı desteği ile faiz oranı aylık bazda yüzde 0.93 olarak uygulanacak. Diğer taraftan Teknik Yapı bünyesinde 12 aya kadar 0 faiz veya vadeye göre yüzde 0.10 ile 0.75 vade farklarıyla 50 aya varan firma kredisi sunuluyor.

Fiyatlar artacak

Nazmi Durbakayım, konut piyasasına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, erken seçim kararının açıklanmasıyla, piyasanın rahatladığına dikkat çekti. Durbakayım, “Borsa artıya geçti, döviz düştü. Bu, konut tarafına da yansıyacaktır. Piyasalarda en kötü durum belirsizlik. Bu belirsizlik ortadan kalktı. Bundan daha iyi bir ortam olamaz. Konut imal edenler fiyatlara zam yansıtmamaya çalıştı. Piyasa rahatlayınca hesaplar kitaplar yeniden yapılır. Seçimden sonra muhakkak ki fiyatların üzerine bir miktar eklenir. Şu anda tüketici için alım zamanı. Tüketici bu fırsattan yararlanmalı” dedi.