Ekonomi KARTAL’DA MODÜLER EV YAPTI FİYATLARI YÜZDE 15 UCUZLATTI

KARTAL’DA MODÜLER EV YAPTI FİYATLARI YÜZDE 15 UCUZLATTI

19.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektöründe önemli projeler geliştiren Fer Yapı, tek başına hayata geçirdiği Kartal’daki Mai Residence’i satışa çıkardı. Modüler sistemle yapılan daireler bölge ortalamasının yüzde 15 altındaki fiyatlardan satışa çıktı

KARTAL’DA MODÜLER EV YAPTI FİYATLARI YÜZDE 15 UCUZLATTI

Sinpaş GYO ile Bomonti’deki Itower, Boyner Gurubu ile de Basın Ekspres Yolu’ndaki İstwest projesini hayata geçiren Fer Yapı, bu kez tek başına uçmaya karar verdi. İstanbul’un son dönemlerin yükselen bölgesi olan Kartal’da proje geliştiren Fer Yapı, Mai Residence projesini satışa çıkardı.
Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kartal’daki gelişimin 2006 yılında yapılan planlarla belirlendiğinin anlatarak, metro, havaalanı ve marina gibi yatırımlarla gelişen bölgede kendilerinin de yer aldığını söyledi. Bu kapsamda satın aldıkları 12 bin metrekarelik arsadaki proje için 9 ay çalıştıklarını aktaran Kumova, “Gelişen bölgede farklı bir şey yapmak istedik. Bunu fiyatlarımıza da yansıttık. Müşteri ile paylaşmayı seviyoruz. Bölgenin ortalamasının yüzde 15 daha altından belirlediğimiz fiyatlar alanlara kazandıracak. Bölgede fiyatlar 4 bin lira seviyesinde” dedi.

Haberin Devamı

141 bin liradan başlıyor
Projede ön satışa çıktıklarını anlatan Kumova, gelen talebin de tatmin edici olduğunun altını çizdi. Projede, dairelerin metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 600 lira arasında olduğunu dile getiren Kumova, fiyatların ise 141 bin liradan başladığını açıkladı. Ramadan Kumova, projede ruhsatları haziran ayından önce aldıklarını, bu nedenle de geçerli KDV oranının yüzde 1 olduğunu belirterek, bunun da alıcılar için bir avantaj olduğunu vurguladı.
Kumova, projenin en önemli özelliğinin daire büyüklükleri olduğunu belirterek, toplam 378 daireden oluşan projenin bölünerek 492 daireye kadar çıktığını söyledi. Modüler sistemle yapılan dairelerin istendiğinde bölünebildiğini ifade eden Kumova, “Projede 1+1 daire yerine 2+1, 2+1 yerine 3+1 yaptık. 83 metrekareyi 1+1 yapabilirken, biz 2+1 yaptık. 127 metrekarelik 2+1 olabilirdi ama biz 3+1 yaptık. Bu sayede ulaşılabilir daireler elde ettik” dedi.

Haberin Devamı

Yabancılarla anlaştı
12 bin metrekarelik arsada Sarı Residence ve Turuncu Residence olmak üzere 2 bloktan oluşan proje 34 bin metrekarelik satılabilir alana sahip. 160 milyon doların üzerinde değer biçilen projede inşaat devam ederken, konutların 2 yılda teslim edilmesi planlanıyor. Mai Residence’da blokların altı da ticari alanlara ayrıldı. Toplam 4 bin metrekarelik alanlar için yabancılarla görüşen Fer Yapı, uluslararası markalarla ön anlaşma da yaptı. Bu alanda back-up concierge, oda servisi, kuru temizleme ve housekeeping gibi residence hizmetleri verilecek. Projenin mimari çizimi ise TAGO Mimarlık tarafından gerçekleştirildi.

Topkapı’ya rezidans
Ramadan Kumova, bir diğer projelerinin ise Topkapı’da olduğunu belirterek, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü Audi showroom’unun inşaatını sürdürdüklerini ve buranın üzerinde Parima Residence adında bir projeye başladıklarını açıkladı. Kumova, E-5 üzerinde yer alan ve 147 üniteden oluşan projede ekim ayında satışa çıkacaklarını söyledi.

20. katta fitness
Projedeki 14 katlı Sarı Residence’da ev-ofis konsepti hakim. Sarı Residence’in çatı katında adalar ve deniz manzarasına bakan çok amaçlı salon, VIP Lounge, toplantı salonu ve fitness salonu bulunuyor. 35 katlı bloğu Turuncu Residence’da ise 1+1 tipinden başlayan daireler bulunuyor. Turuncu Residence, 20. katında da fitness salonu, çocuk oyun alanı, cafe lounge, bilardo ve hobi odaları yer alıyor. Bu blokta ayrıca havuz, çok amaçlı spor sahası, mini müzik stüdyosu, sinema odası, masa tenisi, depo alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

KONUT SATIŞLARI YILIN 2. ÇEYREĞİNDE %10.4 ARTTI

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından açıklanan, dünya ve Türkiye ekonomisi genel değerlendirmeleri ile gayrimenkul-inşaat sektöründe kaydedilen gelişmelerin ele alındığı Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektörü 2012 2. Çeyrek Raporu’na göre, konut satışları ikinci çeyrekte arttı.

Yılın ikinci çeyrek döneminde 106 bin adetin üzerinde gerçekleşen konut satışları, yılın ilk çeyreğindeki satışlara göre yüzde 10,4 oranında artarken, geçen yılın ikinci ve dördüncü çeyreğindeki satışların altında kalmaya devam etti.
Konut kredisi kullanımındaki zayıflama ile konut satışlarındaki göreceli düşük verilerin örtüştüğü belirtilen raporda, 2012 ikinci çeyrekte konut satış adetlerinin, 2011 yılı ikinci çeyreğindeki 107,308 rakamının çok yakınında 106,035 adet olarak gerçekleştiği bildirildi.

Mevcutlarda fiyat yükseldi
Rapora ilişkin açıklamaya göre, 2012 yılının mevcut konut fiyatlarında hissedilir bir artış görüldü. Türkiye genelinde konut fiyatları endeksi ikinci çeyrek sonundaki 106,7’lik oran Temmuz ayı sonunda 109,3’e yükselerek, ilk yedi aydaki artış yüzde 8,4’e ulaştı. Yeni konut fiyatlarında artış ise yılın ikinci ve üçüncü çeyrek döneminde göreceli olarak yavaşlarken, geçen yılın son çeyreği ile yeni yılın ilk çeyreğinde yüzde 9 artan yeni konut fiyatlarında artış kademeli olarak düştü.

Yeni projeler artıyor
Açıklamada, yılın ikinci çeyrek döneminde alınan yapı ruhsatları sayısında bir önceki çeyrek döneme göre yaklaşık iki katı artış, geçen yılın aynı çeyrek dönemine göre ise yüzde 37 artış gerçekleşirken, bu artışın yeni konut başlangıçları için olumlu bir gelişme olduğu kaydedildi.

Yine, yapı kullanım izin belgeleri sayısı da yılın ilk çeyreğine göre yüzde 19 artarak, tamamlanan konutların arzı sürdü.

‘Büyüme % 4’ün altında kalır’
Raporu değerlendiren GYODER Başkanı Işık Gökkaya, ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisindeki büyümenin yavaşladığını ve beklentilerin altında kaldığını söyleyerek, “Büyümede yavaşlama, hemen tüm alt sektörlerde hissediliyor. İlk yarıyıl performansına bağlı olarak, yıl genelinde yüzde 4 hedefinin altında kalınması olasılığı artıyor” dedi.
Ekonomik soğutma önlemlerinden en çok etkilenen sektörün inşaat sektörü olduğuna işaret eden Gökkaya, şunları söyledi:
“İkinci çeyrekte özellikle özel sektör inşaat harcamaları zayıfladı. Talep tarafındaki yavaşlama yanı sıra konutlarda KDV ve Tüketici Kanunu’ndaki yeni düzenlemelerde yaşanan belirsizlik konut inşaatları tarafında duraklama yarattı. Ticari gayrimenkul sektöründe ise ofis ve otel piyasasında hem arz hem de talep tarafında hareketlilik devam ediyor.”

Haberin Devamı

GAYRİMENKULDEKİ GELİŞİMİ GÖRDÜ İMKB’DE YERİNİ ALDI

Haberin Devamı

1836 ortaklı Kuyumcukent’in gayrimenkul yatırım şirketi olarak 2005 yılında kurulan KUYAŞ- Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başladı.
18 Eylül’de İMKB’de düzenlenen törende, KUYAŞ Başkanı Sait Erdal Metiner ile İMKB Başkan Yardımcısı Aydın Seyman seans öncesinde birlikte gong çaldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KUYAŞ Başkanı Sait Erdal Metiner, “KUYAŞ hisselerinin, SPK’nın Haziran 2011 tarihinde almış olduğu kararla İMKB'nin Serbest İşlemler Platformu’nda işlem görmesi uygun görülmüş, KUYAŞ bu platforma katılan ilk şirketlerden biri olmuştur” dedi. Metiner, “Kuyumcular kooperatifi olarak yola çıktık ama gayrimenkul sektörünün gelişimini öngörerek şirketleştik” dedi.

Gayrimenkul projelerini hayata geçirebilmek için kurulmuş bir yatırım şirketi olan KUYAŞ, elinde bulunan gayrimenkul varlıklarını geliştirerek, var olan arsalar üzerinde projeler oluşturuyor. KUYAŞ, elinde bulunan rezerv araziyi otel, ilave atölye birimleri, çok amaçlı ofisler, TCMB gibi banka grup merkezleri, sergi ve konferans alanları, altın borsası binası gibi yüksek rant sağlayacak projeler ve eğitim alanları gibi kuyum sektörüne insan kaynağı desteği verecek inşaat projeleri gerçekleştirerek, amacına en uygun ve kârlı biçimde değerlendirmeyi planlıyor.

‘500 mİlyon dolarlık yatırım yaptık’
Firmanın projelerine değinen Metiner, ‘Bugüne kadar 550 bin metrekarenin üzerinde alanımız, yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımımız, 150 milyon liraya ulaşan özvarlığımızla Kuyumcukent imalat bölümü, Wedding World Alışveriş Merkezi, İstanbul Vizyon Park Ofis Blokları, İstanbul Vizyon Park Merkez Plaza gibi projelerimizle geleceği önceden görerek yatırımlar yaptık” diye konuştu. Yeni projelerinden bahseden Metiner, Kuyaş olarak, önümüzdeki dönemde İstanbul’da ticari alan ve otel binasından oluşan karma bir projeyi hayata geçireceklerini aktardı.

MASLAK’TA ARAPLARA BLOK HALİNDE KONUT SATIYOR

Maslak 1453 projesinde 1 günde 400 daire satarak rekor kıran Ağaoğlu’nun projesine Arap yatırımcılar da büyük ilgi gösteriyor. İndirimli satışların devam ettiği projede konut almak isteyenler kuyrukta beklerken, satılan daire adedi ise 750’ye ulaştı. İlk etabın tükendiği ve ikinci etabın da satışa çıkarıldığı Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde Arap yatırımcılar toplu alım talebinde bulunuyor.
Ağaoğlu’nun Ortadoğu Sorumlusu Halil İbrahim Demirhan, körfezden çok sayıda yatırımcının toplu alım için başvurduğunu belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli bir kişinin 1 blok satın alacağını söyledi. Bu talebe ancak 3. etaptaki 147 dairelik C blokla karşılık verebildiklerini ifade eden Demirhan, 85 milyon liralık bu bloğun rezervasyonunun yapıldığını açkıladı. Demirhan, Kuveyt’ten de bir fonun 2 blok istediğini ancak, bunun yerine 302 dairelik A bloktan bu fon için rezervasyon yapıldığını belirterek, 174 milyon lira değerindeki bu dairelerle ilgili satış işlemlerine başlayacaklarını vurguladı.

Ağaoğlu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, “Körfez fonları aldıkları konutları beyaz eşyalar dahil A’dan Z’ye döşeyip buraya gelenlere otel gibi kiralayacaklar” diye konuştu. Rahvalı, Suudi Arabistan ve Dubai’de ofislerinin bulduğunu ve bu sayının artacağını belirterek, “Mesela Erbil’e 6 daire sattık. Orada da ofis açabiliriz. Bizi orada şubesi bulunan bir Türk bankasının internet sitesinden görmüşler ve daire aldılar” dedi.


Ekime kadar 3 bini buluruz
Ali Ağaoğlu da, bu fiyatlardan yabancı fonlara çok daha fazla sayıda daire satabileceklerini vurgulayarak, “Fakat beni bu noktaya getirenlerin kazanmasını istedim. Projede metrekaresi 4 bin liralardan satışa çıktık ama fiyatlar 10 bin liraları görür. Alanların kazanmasını istiyorum” diye konuştu. Ağaoğlu, bir ayda 3 bin daire satma hedefini yakalayacağını belirterek, “Bu gidişle ekim başına kadar 3 bin daire satmış oluruz” diye konuştu.

Finans merkezi için yeni ihale tarihi 18 Ekim

Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO tarafından iptal edildiği açıklanan ‘İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’ ihalesi tekrar yapılacak. 18 Ekim’de 1. oturumun gerçekleşeceği ihalenin saati ise14:30 olarak belirtildi.
Daha önce 31 Ağustos tarihinde yapılan ihalenin iptal edilmesi üzerine yeniden yapılacak ihalenin 1. oturumunda, kapalı zarf teklif alma ve 2. oturumda pazarlık-açık artırma usulü ile iki oturum halinde iki ayrı günde gerçekleştirileceği öğrenildi.
İhaleye yerli veya yabancı gerçek veya tüzel kişi veya bunların oluşturdukları ortak girişim grupları teklif verebilecek, ancak bu ihale uluslararası bir ihale olmayacak. Konsorsiyum olarak verilen teklifler kabul edilmeyecek. Yabancı istekliler, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda belirtildiği şekilde ihaleye katılabilecek.

Varyap Pendik Plaza’da kaba inşaat tamanlandı

Pendik’te inşa edilen Varyap Plaza’da kaba inşaat tamamlandı. Bina içinde ince işlerin ve iç dizayn konsept çalışmaların devam ettiği Varyap Plaza’da, dış cephe için de giydirme çalışmaları başlayacak. Projedeki ofislerin 2013’te sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Projede 55 ile 325 metrekare arasında 278 adet ofis ve ticari alan bulunuyor. Toplam 43 bin metrekare kapalı alana sahip proje 9 kattan oluşuyor. İkinci katından itibaren, panoramik Marmara Denizi ve Adalar manzarası bulunan projede, restoran, eczane, kuru temizleme, fotokopi merkezi, toplantı salonları, kuaför, yapı ve gıda marketi gibi hizmetler sunuluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na kısa mesafede konumlanan projede, E-5 karayolu üzerinden direkt giriş çıkış sağlanabiliyor.

Hemen teslim projede son daireleri satışa koydu

Beylik Yapı ve Bahadır Grup tarafından gerçekleştirilen Bahadır Konutları’nda 15 konutun satışı devam ediyor. Hemen teslim projede, peşin ve banka kredisi ödeme alternatifleri de sunuluyor. Esenyurt’ta hayata geçirilen Bahadır Konutları, Avcılar metrobüs hattına 5, E-5 karayoluna 2, E-6 karayoluna 5 dakika mesafede konumlanıyor.
Proje ayrıca alışveriş merkezleri, kamu kurumları ve eğitim-sağlık kurumlarının kesiştiği noktada yer alıyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
2+1 99.000-147.000
3+1 173.000-178.000
4+1 220.000

Filli Boya’dan konsept duvarlar için renk tasarımı

Filli Boya’dan, moda ve stil dünyasının tanınan ismi Ümit Ünal ile ortaklaşa bir çalışma geldi.
Firma, bu işbirliğinden doğan Filli Boya Coloration başlığı altındaki ‘Ümit Ünal İkibinonüç / İkibinondört Renk Eğilimleri için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Uluslararası Renk Komisyonu (ICC) Türkiye temsilcisi Ümit Ünal tarafından hazırlanan,6 farklı yaşam alanında her konsepte göre hazırlanmış 80 renk tanıtıldı.
Toplantıda söz alan Filli Boya Genel Müdür Yardımcısı Reha “işlevsellikten uzaklaşmadan, daha çok yaratıcılık, daha fazla estetik ve daha iyi bir yaşam kalitesinin izinde arayışlar sunan Filli Boya, yenilikçi çalışmalarla seçkin bir marka olmaya devam ediyor” diye konuştu.