Ekonomi Kartallar Kuzey’in Venedik’ine uçacak

Kartallar Kuzey’in Venedik’ine uçacak

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş taraftarı UEFA kurasında Club Brugge’la eşleşen takımını desteklemek için Belçika’ya uçacak. Seyahat acenteleri taraftardan gelen talep üzerine, Brugge için ek seferler hazırlıyor

Kartallar Kuzey’in Venedik’ine uçacak

UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool’u eleyen Beşiktaş’a üçüncü tur kuralarında Belçika’nın Brugge takımının çıkması hem taraftarı, hem de turizmcileri sevindirdi. Belçika Ligi’nin lideri Brugge takımının, diğer ekiplere göre daha kolay bir rakip olmasına sevinen taraftarlar, kura açıklanır açıklanmaz Belçika turları hakkında bilgi almak için seyahat acentalarını telefon yağmuruna tuttu. “Kuzeyin Venedik’i”nde yapılacak maç için hazırlanan tur paketleri, konaklama ve transferler dahil, maç bileti hariç 399 euro’dan başlıyor. Liverpool deplasmanına giderken İngiltere vizesi alan taraftarlar, bu kez de Schengen vizesini pasaportlarına işletmeye hazırlanıyor. Liverpool galibiyetinden sonra borsada Beşiktaş hisseleri yüzde 2.89 artışla 2.49 liraya yükseldi.

Ek sefer kondu
Beşiktaş ile Brugge arasındaki ilk karşılaşma 12 Mart’ta Brugge’da yapılacak. Beşiktaş Kulübü’nün resmi seyahat acentesi olan Beşiktaş Travel, maçı Brüksel’de izleyecek taraftarlar iki seçenekli tur paketi hazırladı. Jolly Tur’a bağlı Beşiktaş Travel’ın Operasyon Müdürü Kaan Osman Süer, maç için iki farklı tur hazırladıklarını, gelecek talebe bağlı olarak bir charter uçağını da yedek beklettiklerini açıkladı.

399 euro’dan başlıyor
Turlardan birinin charter, diğerinin ise tarifeli seferle yapılacağını kaydeden Süer, şu bilgileri verdi:
“Birinci seçenekte taraftarlar charter uçağımızla 11 Mart’ta Brüksel’e uçacaklar. Bir gece Brugge’da konakladıktan sonra 12 Mart’ta maçı izleyecek ve maç bitiminde İstanbul’a hareket edecekler. İkinci seçenekte ise taraftarlar 11 Mart’ta uçacak, 11 Mart gecesi ve 12 Mart gecesi Brugge’da konaklayarak, 13 Mart günü İstanbul’a dönecekler. Tur fiyatları 399 euro’dan başlıyor.”

‘Biletler hazır’
Beşiktaş’ın resmi acentesi oldukları için maç biletlerinin hazır olduğunu vurgulayan Süer, isteyen taraftarın acenteye gelerek, isteyenlerin de havaalanında biletlerini alabileceğini söyledi. Süer, “Bu sayede, bilet bulamama, bilet peşinde koşturma gibi dertler olmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

UNESCO koruma altına aldı
UNESCO tarafından dünya mirası olarak tescillenen Brugge, ortaçağ mimarisinin en iyi gözlenebildiği bir şehir. Şehirde bulunan kanallar nedeniyle Kuzey’in Venedik’i olarak tanımlanıyor. Brüksel’e 100 kilometre mesafedeki şehir dantel, çikolata ve bira ile özdeşleşmiş durumda.

2 gecelik tur 499 euro
Coral Travel Türkiye Genel Müdür Vekili Mehmet Kamçı, UEFA Avrupa Ligi’nde İngiliz temsilcisi Liverpool’u eleyerek son 16 turuna kalan Beşiktaş’ı gönülden kutladıklarını belirtirken, Belçika’da Club Brugge ile yapılacağı belli olan maç için, maç bileti dahil 2 gece konaklamalı 499 euro’dan itibaren turlar düzenleneceğini iletti. Ayrıca günübirlik turlar için de bir opsiyon yaratılması üzere çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Beşiktaş’ın Liverpool galibiyetinin yarattığı sevinci Brugge’da da yaşamak için 1 ve 2 gecelik tur hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Özkar, talebin yoğunluğuna göre şekillenecek turların konaklama ve transferler dahil, maç bileti hariç 499 euro’dan başlayacağını ifade etti.