Ekonomi 'Kayıp yaşamadan önleminizi alın'

'Kayıp yaşamadan önleminizi alın'

24.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Garanti Eğitim CEO’su Gürcan Akçay, 2008 yılından bu yana Yıldız Holding, Acıbadem Hastanesi, Bodrum Havalimanı, Polinas, Nestle, ve ToyaTetsu başta olmak üzere 702 şirkete endüstriyel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunduklarını söyledi.

Kayıp yaşamadan önleminizi alın

Dünyanın birçok yerindeki fabrikaları incelediklerini belirten Akçay, “Süreçlerin sadeleşmesi şirketlere ciddi maliyet avantajı sağlıyor. Örneğin bizim eğitim verdiğimiz şirketler ortalama cirolarının yüzde 3’ü ile yüzde 10’u arasında kazanç elde ediyor. Şirket büyüklüğüne göre kazançları da 500 bin liradan başlayıp 25 milyon TL’ye kadar gidebiliyor” dedi.

Şirkete ‘check-up’

1 ay boyunca şirketlerde bir nevi check-up yaparak, tüm departmanlarda inceleme yaptıklarını ve eksiklikleri rapor ettiklerini kaydeden Akçay, projelerin ortalama 4 ay sürdüğünü söyledi.

Genelde şirketlerin kayıp yaşandıktan sonra önlem almaya çalıştıklarını ifade eden Akçay, “Şirketlerin teknik eğitim ihtiyaçları var. Şirketler bunların farkında ancak bunu sürekli erteliyorlar. Ne zamanki büyük bir problem yaşıyorlar o zaman teknik eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Ancak büyük kayıp yaşanmış oluyor. Aslında fark ettiklerinde bu ihtiyaçlarını karşılayıp personellerini geliştirseler bu sorunları yaşamayacaklar” dedi.