Ekonomi Kayseri Şeker’in Başkanı Kurtlar Vadisi’ne özenmiş

Kayseri Şeker’in Başkanı Kurtlar Vadisi’ne özenmiş

03.12.2010 - 00:26 | Son Güncellenme:

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve halen sorgusu süren Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın makam odasındaki bir kadın heykelinin gözünde gizli kamera sistemi, dinlenme odasında ise gizli ses kayıt sistemi ortaya çıkartıldı

Kayseri Şeker’in Başkanı Kurtlar Vadisi’ne özenmiş

Kurtlar Vadisi dizisindeki Amerikalı ajan Aron Feller’in kullandığı kameralı heykelin bir benzeri Vedat Ali Özışık’ın makam odasında bulundu.
Operasyon kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’ın kullandığı makam odasında ve odanın bitişiğindeki dinlenme odasında ince arama yapan polis ekipleri, makam masasının sağ tarafında içinde plaketlerin ve kitapların bulunduğu dolabın üzerinde yer alan ve kadın bir çiftçiyi canlandıran heykelin gözünde gizli kamera sistemi buldu.

Bilgisayarlara el konuldu
Özışık’ın makam odasının bitişiğindeki dinlenme odasındaki çalışma masasının altında ise konuşmaların kaydının yapıldığı gizli ses kayıt sistemi olduğu ortaya çıktı.
Aramada, ayrıca Vedat Ali Özışık’ın makam odasının bulunduğu binaya girenleri ve binanın önünden geçenleri kamera sistemiyle izleyebildiği de belirlendi. Polis yetkilileri, heykelin gözüne yerleştirilen gizli kamera sisteminin ve dinlenme odasındaki ses kayıt sisteminin sökülerek Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiğini, odada bulunan 2 bilgisayarlara da el konulduğunu belirtti.
Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, önceki sabah başlayan operasyonun alınan ifadeler doğrultusunda devam ettiğini, gözaltı sayısının ise bazen değişmekle birlikte 30 dolayında olduğunu söyledi. Aydın, gözaltına alınan zanlıların Ankara’dan gelecek talimat doğrultusunda toplu olarak Ankara’ya gönderileceklerini de ifade etti.