Ekonomi Kazakistan’a 25 milyon euro’luk otel

Kazakistan’a 25 milyon euro’luk otel

25.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, Rusya, Özbekistan ve Kazakistan’da yatırımları bulunan Tavros, Kazakistan’ın kuzey doğusunda yer alan ve bölgenin ticaret duraklarından biri olan Oskemen’de yeni bir otel yatırımı gerçekleştirdi.

Kazakistan’a 25 milyon euro’luk otel


Dedeman Oskemen Tavros Oteli’nin ön açılışı Oskemen Valisi Kasımjanov Temirbek, Tavros Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Celaloğulları, Başkan Yardımcısı Rostislav Gurevich, İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya ve Dedeman Yönetim ekibi katılımıyla gerçekleşti.
Tavros Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Tayfun Döşkaya, “Kazakistan’ın gelişen bölgesi Oskemen’de 25 milyon euro’luk bir yatırım gerçekleştirdik. Bölgenin ve şehrin en güzel noktasında İrtiş Nehri kıyısında ilk 5 yıldızlı oteli olacak” dedi.

Haberin Devamı

Tesisi Dedeman işletecek
Tayfun Döşkaya, Oskemen’in sanayinin ve ticaretin geliştiği bir bölge olduğunu ve her geçen gün Türkiye’den de yeni yatırımlar aldığını vurgulayarak şunları söyledi: “İşletmesinde Dedeman ile işbirliği gerçekleştirdik.
Dedeman Oskemen Tavros, bölgede uluslararası standartlarda konaklama ihtiyacına cevap verecek. Bölgenin de potansiyelini göz önünde tutarak yapmış olduğumuz yatırımın geri dönüşünü 10 yılda almayı planlıyoruz.
Dedeman Oskemen Tavros yatırımının yanı sıra Hyatt Regency Almaty için 70 milyon euro, Alışveriş Merkezi, ofis ve konutlardan oluşacak Karma Proje için 30 milyon euro olmak üzere Kazakistan’da toplam 125 milyon euro’luk yatırım gerçekleştireceğiz.”.
Dedeman Oskemen Tavros’ta İrtiş nehri manzaralı 55 standart, 64 deluxe, 5 apart, 8 suit ve Kral Dairesi olmak üzere toplam 133 oda bulunuyor.
Otelde Altay Dağları manzaralı Opera Cafe, Lobby Lounge & Bar, toplantı ve davet organizasyonları için düşünülmüş modern donanımlı salonlar mevcut. Fitness ve Spa Merkezi bünyesinde ise güzellik salonu, Türk hamamı bulunuyor.