Ekonomi Kendimizi Pakistan havayollarında hissediyoruz

Kendimizi Pakistan havayollarında hissediyoruz

17.02.2011 - 00:26 | Son Güncellenme:

TBMM Dışişleri Komisyonu’nun Ak Partili üyeleri, THY Genel Müdürü Temel Kotil’i “fiyat fahiş, rötar çok, sefer az, koltuklar dar, ikram yok, atıl havaalanı çok” diyerek eleştiri yağmuruna tuttu

Kendimizi Pakistan havayollarında hissediyoruz

Kotil’in sınıf arkadaşı Komisyon Başkanı Ak Partili Murat Mercan eleştiri bombardımanına katılarak “Anadol Jet’le yolculuk edince kendimi Pakistan havayollarında gibi hissediyorum” diye konuştu. Dışişleri Komisyonu, dünkü toplantısında Suriye ile ilgili 24 anlaşmadan 9’unu kabul etti.
Havacılık alanındaki bir anlaşma nedeniyle toplantıya katılan THY Genel Müdürü Kotil, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı. Anadolu Jet’in özellikle vatandaşların hava ulaşımından daha yaygın biçimde yararlanabilmesi için daha ekonomik fiyatlarla hizmet sunmak üzere kurulduğunu ifade eden milletvekilleri, İstanbul-Urfa, İstanbul-Mardin biletlerinin 200 TL’nin üzerinde olduğunu belirterek, “İnsaf böyle bilet fiyatı olur mu?” diye sordular.

Sınıf arkadaşı affetmedi
3 ay önceden biletini almış insanların 69 TL’ye istedikleri yere uçabildiklerini, ancak cenaze, doğum, toplantı gibi acil durumlar nedeniyle uçmak zorunda kalan insanların 200 TL’nin üzerinde ödemek zorunda kaldıklarını ifade eden vekiller Kotil’e, “Siz Anadolu Jet’in karını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi vatandaşlarından mı çıkartmaya çalışıyorsunuz?” çıkışında bulundular.
Vekiller bilet fiyatlarının daha makul bir seviyeye çekilmesini istediler.

Kotil: Çalışıyoruz
Görevi nedeniyle çok seyahat etmek zorunda kaldığını belirten Murat Mercan, “Anadolu Jet bildiğimiz dolmuş uçağı gibi. Kendimi ABD’nin en kötü havayolu şirketiyle, Pakistan havayollarıyla uçuyormuşum gibi hissediyorum. Rötar çok. Vaktim havalanlarında uçak beklemekle geçiyor” dedi. Temel Kotil ise, “Şikayetlerinizin bir çoğunu inceleteceğim. Ancak yeniden yapılandırma projelerimiz var. Atıl havaalanlarını hızla işler hale getiriyoruz. Dediklerinizin hepsini aşacağız” karşılığını verdi.