Ekonomi Kentteki ilk kadın kasap fabrikayla hedef büyüttü

Kentteki ilk kadın kasap fabrikayla hedef büyüttü

01.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nuray Yener’in bugün 10 ton et işlediği ve tüm büyük marketlerin raflarına girmek için üretim yaptığı fabrikasının kuruluş adımını aslında babası Mustafa Cengiz atmış.

Kentteki ilk kadın kasap fabrikayla hedef büyüttü

Baba Cengiz’in 1989’da 51 yaşındaki kaybı, Bandırma Kasaplar Hali’ndeki dükkânın işlemesini ve dolayısıyla geride kalan üç kızkardeş ile bir annenin geleceğini tehlikeye atınca henüz 16 yaşındaki Nuray Yener, sorumluluğu üstlenen isim olmuş.
Civardaki 14 kasap dükkânından birini işletir halde bulmuş kendini. Diğer 13 kasap da ona çok yardımcı olmuş ama, bir genç kızın bu işte çalışıyor olması başta çok yadırganmış.
İşi oturttuğu zaman geliştirme ve yenilik yapma ihtiyacını hissetmiş Nuray Yener. O sırada yeni ürünler geliştiren 15 yıllık kasap arkadaşına yönelttiği ürünleri görme isteği reddedilince hedefleri büyüterek fabrika kurmaya karar vermiş. O güne kadar biriktirdiklerinin yanı sıra İl Tarım Müdürlüğü’nün de 250 bin liralık hibesiyle fabrikayı kurmuş. Şimdi bu fabrikada kasap köfte, kaşarlı köfte, İnegöl köfte, hamburger köfte, hazır döner, sucuk gibi et ürünleri hazırlayan Yener’in deyişine göre, bu fabrikaya koruyucu madde giremiyor. Sadece Gönen etini kullanan Yener’in bir diğer iddiası da fabrikanın Türkiye’de ilk beşe girecek kadar hijyenik ve teknolojik olması.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ KUŞAĞI YETİŞTİRİYOR
Nuray Yener’in iki kız çocuğu var. Anlattıkları, üçüncü kuşağın yolda olduğunu gösteriyor. Çünkü çok programlı bir lisede eğitimine devam eden büyük kızı Minel, veterinerlik okuyacak. Küçük kız Tuana ise henüz ilkokulda olsa bile gıda mühendisi olmaya kararlı görünüyor.