Ekonomi ‘Kiralık şef’ Bruno ile yemekteyiz...

‘Kiralık şef’ Bruno ile yemekteyiz...

26.09.2009 - 01:21 | Son Güncellenme:

Belçikalı aşçı Bruno Van Damme, İstanbul’un ‘kiralık şefi’ oldu... Belçika’nın ünlü aşçılık okulu ‘Ter Durien’ mezunu olan ve yıllarca Belçika’nın Antwerp kentinde iyi bir lokanta işleten Van Damme, bir Türkle evlenip yerleştiği İstanbul’da lüks bir ‘hazır yemek’ (catering) şirketi kurdu

‘Kiralık şef’ Bruno ile yemekteyiz...

Bu ay ‘Chez Bruno Gıda’ adlı şirketini açan Bruno Van Damme, lüks restoran yemeklerini evlere ve ofislere taşımaya hazırlanıyor.
Van Damme, “Belçika’da 6 yıl 50 kişilik lüks bir lokanta işlettim. Bir yaz Kemer’e tatile geldim. Bir Türke âşık oldum, evlendim. Eşim ‘Belçika’da yaşamayacağız, Türkiye’ye taşınacaksın’ deyince, tası tarağı toplayıp 3.5 sene önce buraya yerleştim” diyor.
Van Damme, çikolata konusunda usta olduğu için önce birkaç çikolatacıyla çalışmış. Ancak memnun kalmayınca kendi işini yapmayı kararlaştırmış. Davetlere küçük küçük lüks catering hizmeti vermeye başlamış.

10 kişilik fatura 1200 lira
Şef Bruno’nun hazırladığı kılıç şişler, lazanyalar, deniz tarakları çok tutunca Chez Bruno’yu (Bruno’nun Yeri) kurarak işi büyütmeye karar vermiş. Van Damme şunları anlatıyor:
“Birkaç hafta içinde İstanbul Göktürk’te imalathanemizi açıyoruz. İsmim internetten ve ağızdan yayıldı. 2 kişiye de 200 kişiye de yemek hazırlıyoruz. Çatal bıçağa kadar biz sağlıyoruz. Mönüye ve bütçeye göre değişiyor ama 10 kişilik iyi bir yemek herşey dahil 1200 lira civarı tutuyor. Bu bazıları için daha hesaplı. Örneğin geçende Çatalca’da bir çiftlikte 25 kişiye yemek verdik. Davet sahibi şişe şişe Dom Perignon şampanyası açtı. Onları lokantada ısmarlasa, şişesine 1000 lira öderdi.”

İki imalathane daha yolda
Göktürk’ün ardından Etiler’e ve Asya yakasına da birer imalathane açacağını söyleyen Şef Bruno, “Buralarda gurme sandviç de satacağız. Bizim işte malzeme çok önemli. Çünkü ekmeği bile kendimiz yapıyoruz. İyi malzemeleri bulmak için İstanbul’u 3 ay motorsikletle gezdim. İleride lokanta da açmayı düşünüyorum. Merak ediyorsanız, evde de yemekleri ben yapıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Caffe Nero CEO’su akaryakıta girdi
İngiliz kahve dükkânı zinciri Caffe Nero’yu Türkiye’ye getiren işkadını Işık Keçeci Aşur, şimdi de akaryakıt sektörüne adım attı. Caffe Nero Türkiye CEO’su olan Aşur’un yeni işindeki ortağı ise petrolcü Habbab ailesi...
Amerikan kahve zinciri Starbucks’ı Türkiye’ye getiren Ortadoğulu Alshaya grubunda yıllarca genel müdür olarak çalıştıktan sonra ayrılarak rakip İngiliz Caffe Nero’yu Türkiye’ye getiren Işık Keçeci Aşur, bu ay ise ‘Alfa Akaryakıt’ adlı yeni bir şirket kurdu.
Alfa Akaryakıt’ın ortakları arasında Işık Keçeci Aşur’un eşi Mustafa Aşur ve Delta Petrol Enerji Grubu Başkanı Lübnan asıllı Mehmet Habbab da var. Alfa, Işık Keçeci Aşur’un akaryakıt sektöründeki ilk işi olsa da eşi Mustafa Aşur, aynı zamanda Delta’nın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı.