Ekonomi ‘Kirpi Henry’ de bizi görecek mi?

‘Kirpi Henry’ de bizi görecek mi?

01.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı sosyal medya devi Facebook sanal gerçekliği adım adım hayatımıza taşımaya hazırlanıyor. Facebook’un 2 milyar dolara aldığı Oculus firması, sanal gerçeklik gözlüğü Rift’i yaygınlaştırmak için Hollywood’a kanca attı

‘Kirpi Henry’ de bizi görecek mi

Story Studios adlı bir film şirketi kuran Oculus, sanal gerçeklikle oluşturduğu kısa filmlerle film yapımcılarını ve medyayı etkilemeyi amaçlıyor. Story Studios’un çalışanları arasında bilgisayar oyunu mühendisleri ve animasyon şirketi Pixar’ın eski çalışanları da bulunuyor. Reuters, Henry adlı bir kirpiyi konu alan bir filmin Hollywood stüdyolarına da ev sahipliği yapan Los Angeles’ta bir grup yapımcı ve medya mensubuna gösterildiğini yazdı. Filmde Rift gözlüğünü takan izleyiciler, kirpi Henry’nin ağaç evine çıkarak doğumgünü partisine katılıyor.

Filmde 360 derece
Filmde, Henry doğumgünü dileği olarak arkadaşlarıyla birlikte kutlama yapmayı isteyince, 6 balon hayvan hayat buluyor. Filmi izleyenler sonunu söylemese de Henry’nin dikenli bir kirpi olması dolayısıyla balon hayvanlarla ilgili gelişmelerin hiç de iyi olmadığını yazıyor.
Rift gözlüğü takanlar filmin içinde 360 derece etrafı görebiliyor. Oculus, Henry ile birlikte, daha önce yaptığı Lost adlı kısa filmi gelecek yıl satışa çıkacak Rift gözlükleri ile bedava vermeyi planlıyor. Şirket toplam 5 film yapacak. Oculus’un kurucusu Palmer Luckey, “Stüdyo para amaçlı değil, deneysel üretim yapıyor” dedi.
Amaç, Hollywood’un sanal gerçeklikle tanışması ve gözlüğün kullanımını artıracak içerik üretmeye gönüllü olması. Ancak film stüdyoları halen yeni teknolojinin nasıl kullanılacağını ve paraya çevrilebileceğini tartışıyor. Pan’ın Labirenti, Pasifik Savaşı gibi filmleriyle tanınan yönetmen Guillermo del Toro’nun yanı sıra Yıldız Savaşları filmlerini yapan Lucas Film’in de yeni teknolojiyi test ettiği biliniyor.

Haberin Devamı

Uçan internete çok az kaldı...
Facebook’un internet erişimi olmayan bölgelere internet taşımayı hedefleyen insansız hava aracı uçuşa hazır. İlk araç basına tanıtıldı. Güneş enerjisiyle çalışan Aquila’nın kanat açıklığı bir Boeing 737 uçak kadar (42 metre). Dünyanın üçte ikisinin internete erişim olanağı bulunmadığını belirten Facebook yetkilileri, Aquila’nın havadan lazerle internet erişimi sağlayacağını belirtti. Bir arabadan hafif olan araç aylarca havada kalabiliyor. Facebook’un bu çalışması dünyanın tamamını internete kavuşturmayı amaçlayan Internet.org organizasyonu bünyesinde yapılıyor. 60 bin feet’te ticari uçuşların üzerinde süzülecek olan Aquila ortalama 3 ay havada kalacak.