Ekonomi Kırsala dönüş için tam destek verildi

Kırsala dönüş için tam destek verildi

02.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım alanlarının boş kalmasına izin vermeyeceklerini belirterek, atıl durumda olanların da üretime kazandırılacağını açıkladı.

Kırsala dönüş için tam destek verildi

Aylin Rana Aydin - Yıldız Holding’in sözleşmeli kadın çiftçileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Tarımın Kadın Yıldızları’ projesinin tanıtım toplantısına; Bakan Kirişci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş ve kadın çiftçiler katıldı. Proje ile Yıldız Holding şirketlerinden Kerevitaş, sözleşmeli kadın çiftçilerden 2025’e kadar 35 milyon TL tutarında 5 bin ton sebze meyve alacak. Bakan Kirişci, projenin örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Bakanlık olarak yeniden kırsalın ayağa kaldırılması, kırsalda üretimin canlandırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Üretimin artırılmasının yegane yolu kırsal kalkınmadan geçiyor, bunu bir vizyon olarak ortaya koymuş durumdayız.” 

Kırsala dönüşü, yeniden ülkenin her anlamda kalkınmasının tam merkezine koymak gerektiğine dikkat çeken Kirişci, şöyle konuştu:  

Kadın ve gençler için ek puan 

“Bakanlık olarak Yıldız Holding gibi bu ülkenin sanayisinde ve özellikle gıda sektöründe, gıda sanayinde öncülük etmiş bir kurumsal yapımız bünyesinde bu çalışmanın başlamış olmasını ve devamında da bunun geliştirilecek olmasını mutlu bir şekilde takip ediyoruz, destek veriyoruz, bu tür çalışmaların artmasını da istiyoruz. Bakanlık olarak, şayet projede kadın varsa buna ek puanlar veriyoruz, gençlerimiz için de aynısını yapıyoruz. Bu konuda desteklerimizi sürdüreceğiz.”  

Haberin Devamı

Kırsala dönüş için tam destek verildi

Tarımın Kadın Yıldızları projesinin tanıtım toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş ve destek programından yararlanacak kadın çiftçiler yer aldı.

Sözleşmeli üretim 

Sözleşmeli üretimi cazip hale getirmek için çalıştıklarını kaydeden Kirişci, “Sözleşmeli üretimin en bilinen şekli şeker pancarında. Bakanlık olarak kısa sürede, gerek bitkisel üretim gerekse de hayvansal üretim faaliyetlerinde sözleşmeli üretimi bir mevzuata kavuşturacağız” dedi. 

Kadın çiftçi oranı artacak

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi amacıyla çalışmalar yapıyor, paydaşlarımızla etkin iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Bugün bakanlığımızın desteğiyle açıkladığımız bu projemizle tedarik altyapımızda kadın oranını güçlü şekilde artırmak için düğmeye basmış olduk. Superfresh’in tedarik zincirindeki kadın çiftçilere güvence ve finansman sağlayacak bu projemizle önümüzdeki üç yıl içinde kadın çiftçi oranımızı yüzde 100 artıracağız” dedi.