Ekonomi Kitap ve gazetede ‘KDV’ sıfırlanıyor

Kitap ve gazetede ‘KDV’ sıfırlanıyor

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti, kitap gazete ve dergilerde KDV’nin sıfıra indirilmesi, emeklilerin bayram ikramiyelerinin gelir testi kapsamı dışında tutulması gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kitap ve gazetede ‘KDV’ sıfırlanıyor

Meclis’in şubat sonunda yerel seçimler nedeniyle tatile girmesinden önce yasalaştırılması planlanan ve 12 farklı kanunda değişiklik yapan 18 maddelik teklifle getirilen belli başlı düzenlemeler şöyle:

Haberin Devamı

Engelli durumdaki emeklilerin mevcut yardım ve hizmetlerden yararlanmasına engel oluşturmaması için, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen biner liralık ikramiyeler, “hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir” hesaplamasına dahil edilmeyecek. Bu ikramiyeler nedeniyle gelir aşımı gerekçesiyle yardımları kesilenlere ödemeler tekrar başlayacak ve ödenmeyen yardım tutarları kendilerine defaten ödenecek. Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu kapsamında, “poşetlenerek” satılanlar hariç olmak üzere kitap ve süreli yayınlarda KDV sıfırlanacak. Teklifle cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazların vergi oranlarının belirlenmesinde özel tüketim vergisi matrahları esas alınarak farklı dilimler ihdas ediliyor. Cumhurbaşkanına özel tüketim vergisi oranlarını yüzde 50’ye kadar artırılabilme ve bu oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve ve üst sınırlarını dörtte birine kadar indirme ve dört katına kadar arttırma yetkisi veriliyor.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin sunumu öncesi emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin “3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin seçimden önce alelacele getirilmesini etik olarak çok doğru bulmuyoruz” dedi.