Ekonomi KOBİDER: İddianame hukuk ayıbıdır, geri çekilmelidir

KOBİDER: İddianame hukuk ayıbıdır, geri çekilmelidir

15.03.2008 - 19:35 | Son Güncellenme:

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER), Yargıtay Başsavcısının AK Parti’nin kapatılması ve 71 üyesine siyasi yasak getirilmesi talebini içeren iddianamesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, iddianamenin hukuk ayıbı olduğunu belirterek, geri çekilmesi gerektiğini bildirdi.

KOBİDER: İddianame hukuk ayıbıdır, geri çekilmelidir

   KOBİDER Yönetim Kurulu tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, "Bu iddianame Türkiye’de halkın iradesine, demokratik kazanımlara, hukukun üstünlüğüne, ekonomiye, huzur ve istikrara, ülkemizin dünyadaki imaj ve itibarına büyük zararlar veren bir hukuk ayıbıdır. Her ne olursa olsun hukuk sistemi özenle korunmalı, siyasi mücadelelere araç edilmemelidir" ifadelerine yer verildi.
         Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrar aradığı bir dönemde iktidar partisine kapatma davası açmanın, hukuk ve demokrasi açısından son derece yanlış bir tutum olduğu ifade edilen açıklamada, "İnanılmayacak kadar yanlış bir karar. Partileri vatandaşlar değerlendirir, vatandaşlar büyütür ya da kapatır. Bunun yolu da demokrasilerde seçimdir" denildi.
         Açıklamada, şu görüşler dile getirildi:
         "Yedi ay önce yapılmış parlamento seçimleri ile ortaya çıkan millet iradesi, bu iddianame ile hiçe sayılmıştır. Bir gün herkese lazım olacak olan hukuku ve adaleti korumak tüm vatandaşlarımızın en önemli görevidir.
         İddianame ile Cumhurbaşkanına siyaset yasağı getirilmesi istenmiştir. Görevinin başında olan bir Cumhurbaşkanı için böyle bir talepte bulunmak Türkiye’nin devlet geleneklerine aykırıdır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığına gölge düşüren bu hukuk ayıbını halkımız uzun yıllar unutmayacaktır."
         Açıklamada, Türkiye’nin idaresinde bulunan bir siyasi parti hakkında açılan bu kapatma davasının Türkiye’yi çok daha ciddi sorunların olduğu bir sürece ve siyasi krize sürükleyeceği savunularak, "Bütün bu sebeplerle, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve hukukun üstünlüğü için Anayasa Mahkemesi’nin bu davayı usulden reddetmesini bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.