Ekonomi Koç’tan ALS’ye karşı buz gibi eylem

Koç’tan ALS’ye karşı buz gibi eylem

25.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinir sistemi hastalığı amiyotropik yanal skleroza (ALS) dikkat çekmek için başlatılan Buz Kovası İddiası’na iş dünyasından önemli bir destek geldi.

Koç’tan ALS’ye karşı buz gibi eylem

ALS hakkında farkındalık yaratmak için yapılan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi, iş kadını Caroline Koç da katıldı.
Bilindiği gibi Mustafa Koç’un halası Suna Kıraç yıllardır ALS hastalığı ile mücadele ediyor. Lüks ev tekstili ve kahve üreten Haremlique markasının patronu olan Caroline Koç, kampanyaya desteğini sosyal medyadaki Instagram hesabından paylaştı. Eski ABD Başkanı George Bush’tan Microsoft’un patronu Bill Gates’e kadar birçok tanınmış ismin katıldığı kampanyada, başından aşağı buzlu su döken kişi, ‘meydan okuyarak’ başkalarını da kampanyaya çağırabiliyor. Ayrıca ALS kampanyasına para yardımı da yapılıyor.

‘Meydan okudu’
Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hatice Sultan rolüyle tanınan Selma Ergeç’in ‘meydan okumasını’ kabul eden Koç, “Maddi ve manevi desteğe hazırım” diyerek başından aşağı bir kova soğuk suyu boca ettirdi. Caroline Koç, ardından neyzen Mercan Dede, oyuncu Kıvanç Kasabalı ve işkadını Noona Smith Petersen’e meydan okuyarak onları da kampanyaya desteğe çağırdı. Koç, yardımlar için als.org.tr’nin adresini de paylaştı.