Ekonomi Komşu’dan Rum Kesimi’ne: Dikkatli ol Hristofyas!

Komşu’dan Rum Kesimi’ne: Dikkatli ol Hristofyas!

07.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF’den oluşan Troyka ile mali yardım memorandumu “acı çekerek” imzalamak zorunda kaldıklarını söylemesi hem Kıbrıs Rum Kesimi’nde, hem de Yunanistan’da tepkiyle karşılandı.

Komşu’dan Rum Kesimi’ne: Dikkatli ol Hristofyas


Hristofyas önceki günkü konuşmasında, “Maalesef AB’nin önerilerini kabul etmek zorunda kaldım. Kabul etmezsem tam iflas yaşayacaktık ve halkımız daha da zor durumda kalacaktı. Memur ve emekliler daha zor durumda kalacak ama kan ağlayarak AB’nin koşullarını kabul etmek zorunda kaldım” demişti.

Halka “fedakarlık” çağrısı yapan Hristofyas, “1974’deki ‘Türk işgali’nin ardından olduğu gibi bir ekonomik mucizeyi gerçekleştireceğiz” diye de konuştu. Hristofyas’ın geldikleri hazin duruma büyük neden olarak Yunanistan’ı göstermesi ise Atina’yı kızdırdı. Yunan Etnos gazetesinde yer alan “dikkatli olmak gerek” başlıklı yorumda, “Kıbrıs’ın sorunlarının sorumlusu olarak Yunanistan’ı gösterdi. Rum bankalarındaki Yunan paraları ne kadar? Sakın Yunanistan’da ödenmeyen kredilerin çok üstünde olmasın? Hristofyas biraz dikkatli olsun. Kendi ekonomi politikasındaki hataları örtbas etmek için Kıbrıslılar ile Yunanlılar arasında sürtüşme yaratabilir” denildi.