Ekonomi Konsomatris benzetmesine ‘Bu bir linçtir’ cevabı

Konsomatris benzetmesine ‘Bu bir linçtir’ cevabı

06.09.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Hak-İş Başkanı Salim Uslu TÜSİAD’ın da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarına referandumdaki duruşları nedeniyle ‘konsomatris’ benzetmesi yaptı. TÜSİAD’ın buna cevabı “Bu bir linç mantığıdır. Türkiye’de demokrasiyi genişleteceği düşünülen bir paket böyle savunulmaz” oldu

Konsomatris benzetmesine ‘Bu bir linçtir’ cevabı

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu 9 yıl önce anayasa değişikliğinin değişmesi için hazırlanan bildiriye birlikte imza attığı TOBB ve TÜSİAD’a ağır eleştirilerde bulundu. Önceki akşam Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu’nun daveti üzerine katıldığı iftar yemeğinde TÜSİAD ve TOBB’a yüklenen Uslu, “2001’de anayasa değişikliğine ‘evet’ diyen, şimdi ise sessiz kalanlar sivil toplum kuruluşu değil, sivil toplum konsomatrisidir” dedi.

STK’nın K’si...
Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte 24 Eylül 2001’de Anayasa’nın değiştirilmesi için bir çalıştay hazırladıklarını, fakat şimdi STK’lerden bazılarının “evet” kampanyalarına katılmamasını eleştiren Uslu, şöyle konuştu:
“STK’nin K’si bazı sivil toplum kuruluşlarında başka anlama geliyor. Ama şimdi örneğini vereceğim kuruluşları ifade ederken sivil toplum konsomatrisleri diye söyleyeceğim. 24 Eylül 2001’de Hak-İş’in de içinde olduğu bir ilan yayımlandı. Anayasanın değiştirilmesine ‘evet’ demek için sivil toplum kuruluşu diye zannettiğim TOBB, TÜSİAD, TİSK, TESK, TÜRK-İŞ, DİSK, Türkiye SİAD Platformu ve Sektörel Dernekler Platformu ile dört büyük gazeteye ilan verdik. Sonra bugün baktık ki beraber imza attığımız arkadaşlar yanımızda yok. Bunlar sivil toplum kuruluşu değil sivil toplum konsomatrisidir. Dün söyledikleri ile bugün söyledikleri farklı. Ne yaman kıvırdıklarını görünce daha iyi anlamış olduk.”

Haberin Devamı

TOBB şimdilik sessiz kaldı
Hak-İş Başkanı Salim Uslu’nun ‘konsomatris’ benzetmesi yaptığı sivil toplum kuruluşları arasında yer alan TOBB’da yönetimin şimdilik Uslu’ya yanıt vermeyi tercih etmediği öğrenildi. TİSK’in ise bugün Uslu’nun çıkışıyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.