Ekonomi Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ülkemizde kotalardan kurtulan internet, artık limitsiz kullanılıyor. 7 ay içinde sözleşmesi bitenler limitsiz paketlere geçerken, fiyatlarda eskiye oranla %5-25 arasında artış olduğu görülüyor

Kotasız internet tam gaz

Türkiye, internette 1 Ocak 2019 itibariyle Adil Kullanım Kotasız (AKK) bir döneme başladı. Geçen yedi ayda ise operatörler yeni AKK’siz tarifelerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. AKK’li kotalardan abonelikleri devam edenler ise aynı ücretle aboneliklerini sürdürüyor. Sözleşmeleri bitenler ise limitsiz internet tarifelerine geçiyor. Bu yıl itibariyle limitsiz internet paketlerine geçenler yüzde 5-25 arasında zamlı olarak internet kullanıyor.

Haberin Devamı

Limitsiz yalın ADSL internet paketlerinin 6 Mbps hızlı fiyatı 64 TL’den başlıyor. Limitsiz yalın fiber paketlerde de 15 Mbps hızda en düşük fiyat 64 TL olarak görülüyor. En yüksek fiyat ise 100 Mbps hıza sahip internet paketinde 239 TL olarak öne çıkıyor. AKK’lı dönemdeki 40 TL, 50 TL’lik fiyatların artık 64 TL’den başladığı yeni tarifelerde göze çarpıyor. Bazı operatörler 12, bazıları 24 aylık taahhüt süreleri sunuyor. Bazı operatörlerin halen kotalı paket seçenekleri sundukları da gözden kaçmıyor.

Toplum için önemli

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, kotaların değil limitsiz internetin konuşulduğu yeni AKK’siz dönemi ülkemizin dijital hedeflerine ulaşması adına çok olumlu bulduğunu söyledi. Yiş, “AKK’sız yeni tarife dünyamızı müşteri kullanımlarına uygun olarak evlere kadar götürdüğümüz fiber altyapımız sayesinde net yüksek hızlarda fiber internet paketlerinden oluşturduk. Bilgi toplumuna erişmenin yolu yüksek hızda interneti Türkiye’nin her köşesine götürmekten geçiyor. Bu amaçla herkesi yüksek hızda AKK’sız internetle tanıştırmak için modem, kurulum ve aktivasyon gibi ek ücretler almadığımız, net fiyatları olan tarifeler hazırladık” dedi.

Haberin Devamı

Kotasız internet tam gaz

Yiş, fiberde uzun süredir yüksek hızda, rahat bir şekilde fiber internet kullanmak isteyenlere zaten AKK’sız paketler sunduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu süreçte en fazla tercih edilen 25 Mbps hızında 89.9 TL’ye sunduğumuz limitsiz fiber internet paketimize 2018’den bu yana fiyat artışı yapmadık. Üstelik yeni dönemde daha uygun fiyatlı bir paketi de müşterilerimizle buluşturduk. Müşterilerimiz 15 Mbps hıza sahip ‘Fiber limitsiz internete giriş’ tarifemizi 79.90 TL’den satın alabiliyor.”

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz

Kotasız internet tam gaz