Ekonomi Kriz intihara sürükledi

Kriz intihara sürükledi

07.10.2008 - 09:39 | Son Güncellenme:

Tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan ABD çıkmazda. Kriz ülkede cinnet ve intiharlara neden oluyor.

Kriz intihara sürükledi

ABD’nin California eyaletinde işsiz ve parasız kalan bir adam, eşini, 3 çocuğunu ve kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar etti.
Polisten yapılan açıklamada, 45 yaşındaki adamın önce karısını sonra kayınvalidesini sonra da 19, 12 ve 7 yaşlarındaki 3 evladını silahla vurduğu belirtildi. Açıklamada, ismi verilmeyen adamın ailesini katlettikten sonra intihar ettiği kaydedildi.
Cinnet geçiren adamın ciddi mali sıkıntıları bulunduğu belirtilirken, California’nın da ABD’deki mali krizden en çok etkilenen eyaletlerden biri olduğuna işaret ediliyor.

Haberin Devamı

90'LIK KADIN BORCU İÇİN İNTİHARA KALKIŞTI

ABD’deki "tutsat" devlerinden Fannie Mae, evinden tahliye edileceği için göğsüne bir kurşun sıkan 90 yaşındaki kadının borcunu sildi.
Kadının hastaneye kaldırıldığı, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, Fannie Mae sözcüsü Marilyn Kornfeld, tahliye işleminin yapılmayacağını, sürecin durdurulduğunu ve ev sahibi lehine bir anlaşma yapmaya
hazır olduklarını bildirdi.
Yaklaşık 30 yıldır kuzeydeki Ohio eyaletindeki Akron’da oturan dul Addie Polk’un, 1970’te 10 bin dolara aldığı evini 2004’te 45 bin 620 dolara ipotek ettirdiği, ancak borcunu ödeyememesi üzerine eylül ayında icra takibine maruz
kaldığı belirtiliyor.
Kuzeydeki Michigan ve güneydeki Florida gibi Ohio da gayrı menkul krizinden en çok etkilenen eyaletler arasında bulunuyor.