Ekonomi Kruvaziyerler altın çağında

Kruvaziyerler altın çağında

12.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Akdeniz Kruvaziyer Birliği (MedCruise) Başkanı Airam Diaz Pastor, “Türk limanlarında altyapı yönünden hiçbir eksik yok. Limanlara çok iyi yatırım yapıldı ve son nesil gemileri ağırlayabilecek kapasiteye sahipler. Türkiye diğer yönlerden de kendini geliştiriyor, çok büyük sayılarda turisti ağırlayabilir” dedi.

Kruvaziyerler altın çağında

Pastor, “Eğer Türkiye hükümetinin yeni limanlar ve noktalar ekleme gibi bir planı varsa bunun için harika bir zaman olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok fazla yeni geminin pazara girdiği bir altın çağı yaşıyoruz. Bu yolda devam ederek, belediyeler, kanun koyucular ile beraber çalışarak devam edildiğinde, tıpkı geçmişte olduğu gibi, pazar Türkiye’ye dönecektir.”

Haberin Devamı

124 yeni gemi yolda

Kruvaziyer endüstrisinde bir patlama yaşandığını vurgulayan Pastor, tersanelerde 124 yeni geminin yapıldığını, bu gemiler suya indirildiğinde Akdeniz kruvaziyer sektörüne büyük fırsatlar sunacağını ifade etti. Pastor, “Uzun süredir hazırız, şu an Karadeniz, Türkiye, Kuzey Afrika gibi bölgelerde gördüğümüz gelişmeler beklentilerimizi yükseltiyor” dedi.

Kruvaziyerler altın çağında
Akdeniz bölgesindeki olumsuzlukların dünyanın her yerinde olduğunu anımsatan Pastor şöyle konuştu:

“Akdeniz, seferlerin yüzde 17.3’üne sahip olarak, dünyadaki 2. büyük bölge. Yani yıllardır Karayipler’in hemen ardındaki yerimiz sağlam, bu şekilde de kalmaya devam edecek. Kruvaziyerler Doğu Akdeniz’e dönmeye de başladı.”

Karadeniz iyi fikir

Haberin Devamı

Türkiye’nin Karadeniz sahil hattında yeni limanlarını kruvaziyer turizmine açma fikrinin çok yerinde bir düşünce olduğunu vurgulayan Pastor, “124 gemi sefere çıktığında yeni limanlar, yeni duraklar, yeni pazarlar açmak iyi bir fikir. Aynı zamanda hem Türkiye hem de Akdeniz için iyi bir fırsat” dedi.