Ekonomi Küba’dan davet var

Küba’dan davet var

25.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sağlık konusundaki gelişmelerle gündeme gelen Küba’ya Türk sağlık seköründen firmalar giderek işbirliği olanaklarını araştıracak. Küba, tarım, güneş enerjisi, sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Türk iş adamlarını da yatırım için ülkeye davet etti.

Küba’dan davet var

“Türkiye-Küba Teknik İzleme 4. Dönem Toplantısı” önümüzdeki ay Küba’nın başkenti Havana’da düzenlenecek. Son dönemde sağlık alanında faaliyet gösteren firmaların Küba’ya ilgisinin artmasını da dikkate alarak ziyarete sağlık sektöründen firma temsilcilerinin de katılmasına karar verildi. Küba ayrıca tarım, güneş enerjisi, sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Türk işadamlarını da yatırım için davet etti. Konuyla ilgili TOBB’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Son dönemde Havana büyükelçiliğimiz ve ticaret müşavirliğimizce Küba Sanayi Bakanlığı’nın daveti üzerine, Mariel Özel Ekonomik Kalkınma Bölgesi ile çeşitli sanayi dallarında kullanılan makine ve yedek parçalar üreten çeşitli fabrikalara bir takım ziyaretler gerçekleştirildiği belirtilmekte olup, Küba tarafınca bu alanlarda yeniden yapılanma için uzun vadeli yatırım beklendiği ifade edilmektedir.”

Ortak aşı teklifi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz arasındaki görüşmede, ortak ilaç ve aşı üretimi gündeme gelmişti. Oktay, bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini dile getirmişti.