Ekonomi Kurtköy’de beyaz yakalı için ‘loft’ daire yapacak

Kurtköy’de beyaz yakalı için ‘loft’ daire yapacak

13.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknopark’ın tamamlanmasının ardından beyaz yakalıların akın edeceği Kurtköy’de ilk projesi W Bahçe’yi hayata geçiren Erguvan Demirbaş İnşaat, bölgedeki ikinci projesinde ise yüksek tavanlı loft daireler tasarlayacak.

Kurtköy’de beyaz yakalı için ‘loft’ daire yapacak

İki genç girişimcinin güç birliğinden doğan Erguvan Demirbaş Konut İnşaat, Kurtköy’de yeni bir proje geliştirmeye hazırlanıyor. Daha öncede bölgede proje geliştiren firma, W Bahçe Kurtköy’ün ardından yeni projesini eylülde satışa sunacak.
Firma olarak İstanbul’un gelişen merkezlerinden Kurtköy’e odaklandıklarını belirten Erguvan Demirbaş Konut İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, 2008 yılında başladıkları işbirliğini, Kurtköy’ün gelişim potansiyeline inanarak, bu bölgeye taşımaya karar verdiklerini ifade etti.
Bir anlamda Kurtköy’e olan inançlarını test etmek için kollarını sıvadıklarını söyleyen Emre Maraşlı ve Sefa Demirbaş, bölgedeki ilk projeleri W Bahçe Kurtköy’ün başarısıyla Kurtköy’de yeni projeler üretmek için devam kararı aldıklarını vurguladı.
Kurtköy’de 136 konuttan oluşan W Bahçe Kurtköy projesinde hemen hemen satışları tamamladıklarını ifade eden Maraşlı ve Demirbaş, eylül ayında satışa çıkartmayı planladığı yeni projesinin çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını anlattı.
Projedeki tüm evlerin bir bahçeye sahip olduğu W Bahçe Kurtköy ile bahçe konseptini Kurtköy ile tanıştırdıklarını anlatan Maraşlı ve Demirbaş, nisan ayında kurulan Erguvan Demirbaş Konut İnşaat AŞ imzasıyla da Kurtköy’ün ilk loft konseptine sahip projesini inşa edeceklerinin altını çizdi.
‘Teknopark bölgeyi geliştirecek’
Kurtköy’ün gelişim potansiyellerinin önemine vurgu yapan Erguvan Demirbaş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Maraşlı, bölgede yapılacak olanTeknopark’ta ilk yıl 2 bin, 10 yıllık zaman içinde ise 30 bin beyaz yakalının çalışacağını kaydetti. Maraşlı, bölgeye değer katan bir diğer yatırımın da Turkish Technic’in Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi (HABOM) projesi olduğu bilgisini verdi.
Maraşlı, “HABOM, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin havayolları bakım üssü haline gelecek. Binlerce beyaz ve mavi yakalı çalışacak” dedi.

‘Bölgede açık var’
Erguvan Demirbaş Konut İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Demirbaş da, bölgede konut açığı bulunduğuna işaret etti. Kurtköy’deki konsept projelerde yer alan konut sayısının bin 500 – 2 bin civarında olduğunu kaydeden Demirbaş, “Yeni yatırımlarla on binlerce beyaz yakalının ve bir o kadar da mavi yakalının çalışacağı Kurtköy’de nitelikli barınma ihtiyacını karşılayacak yeni projelere ihtiyaç var” dedi. Demirbaş, “W Bahçe projemizin satış başarısı da bunu ispatladı. W Bahçe’deki dairelerin metrekare satış fiyatı 2 bin 800 seviyelerine çıktı” dedi.

‘Dev firmaları çekiyor’
Kurtköy’e Avrupa’nın en büyük fuar alanlarından birinin yapılmasının planlandığını da ifade eden Emre Maraşlı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Teknopark, HABOM ve fuar projesinin de etkisiyle büyük ölçekli firmaların operasyon merkezlerinin de Kurtköy ve çevresine taşındığına işaret etti.

‘Alıcı profili değişti’
Sefa Demirbaş, bölgenin gelişimiyle birlikte konut alıcılarının profilinin değiştiği belirterek, “Kurtköy yatırımcıların alım yaptığı bir bölgeydi. Konut alanların yüzde 20’si oturum amaçlı konut alırken, yüzde 80’i yatırım amaçlı alıyordu. Bu durum bugün için yüzde 50 yatırım, yüzde 50 oturum amaçlı alım şeklinde değişti” dedi.

Zekeriyaköy’de dolar kurunu 1.80’de sabitledi
Ortadoğu Grup, Zekeriyaköy’de hayata geçirdiği Merkez Zekeriyaköy’den ev sahibi olmak isteyenler için kampanya düzenledi. Ağustos sonuna kadar geçerli olacak kampanya kapsamında Merkez Zekeriyaköy’de dolar kuru 1.80 lira olarak sabitlendi.
Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, Merkez Zekeriyaköy’den ev sahibi olmak isteyenlerin dövizdeki dalgalanmadan etkilenmemesi için bu kararı aldıklarını söyledi.
25 bin 360 metrekare alanda 106 konuttan oluşan Merkez Zekeriyaköy’de 2+1 çatı dubleksi ve 3+1 bahçe dubleksi daireler yer alıyor.
Projede yer alan 2+1 çatı dubleksi dairelerin büyüklüğü 140 metrekareyken, 3+1 bahçe dubleksi dairelerin büyüklüğü ise 176 metrekare ile 200 metrekare arasında değişiyor.
Mini golf sahası yaptı
Projede mini golf sahası, tenis kortu, basketbol sahası, açık hava fitness alanları, çiçek bahçeleri, pergolalar, açık yüzme havuzları, güneşlenme terasları ve süs havuzları yer alıyor.
Sosyal tesisleriyle de dikkat çeken Merkez Zekeriyaköy’ün sosyal tesisinde fitness kulübünün yanı sıra pilates salonu, bilardo salonu ve cafe bulunuyor.

Sigarasız konutlarla 13 milyar TL tasarruf
Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği’nin önerisi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın başlattığı Sigarasız Konut Projesi uygulamasının yılda sağlayacağı tasarruf ortalama olarak hesaplandı. Dernek başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, inşaatı devam eden 80 bin konuttan 20 bininin sigara içilmeyen bina olarak yapılmasıyla yılda 13 milyar TL kazanç elde edileceğini belirtti.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği arasında imzalanan protokolle nüfusu 40 binin altındaki yerleşim birimlerinde inşa edilecek konutlarda bir bloğun sigara içilmeyen olarak yapılmasına karar verilmişti. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in onayıyla başlatılan sigarasız blok uygulamasının fikir babası olan Prof. Dr. Orhan Kural, sağlık kadar ekonomik kazanımlarının da önemine değindi.
Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ülkemizde inşaatı halen devam eden TOKİ konut sayısının yaklaşık 85 bin, gelen talepler doğrultusunda yaklaşık 20 bin tanesinin sigarasız yapılmasının planlandığını söyledi.
TOKİ evlerinde 3+1 daire için ortalama kullanılan alanın 118 metrekare olduğunu ifade eden Kural, “Bu büyüklükte bir konut için evin iç boyası ortalama 2 bin TL’ye mal olur. Ortalama 2 yılda bir evin boya masrafı ortaya çıkar. Ama sigara içilmeyen konutlarda boya yenileme süresi yarı yarıya azalır. Böylece 2 yıl yerine 4 hatta 5 yıl sonra boya-badana ihtiyacı doğar. Bu da yıllık konut başına 500 TL kazançtır” dedi.
Tütün tüketilen evlerde başta perdeler olmak üzere örtülerin ve yorganların daha sık yıkandığını ve eskidiğini belirten Kural, “Böylece ortalama yılda her konut su tüketiminden 150 TL tasarruf eder. Toplam tasarruf miktarı 650 TL olur. 20 bin konut içinde bu miktar yılda 13 milyon TL demektir” diye konuştu. (Gökhan Karakaş /İstanbul)

‘Dönüşümde deprem gerçeği unutulmamalı’
17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde açıklamalar yapan Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, yeni binaların depreme dayanıklı, Deprem Yönetmeliği’ne uygun inşa edilmesi gerektiğinin altının çizdi. Kara, depremlerin oluşturacağı hasarları azaltmanın en etkin iki yolunun depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve toplumu depreme karşı eğitmek olduğunu vurguladı.
Kentsel dönüşümün deprem gerçeği ile yaşayan Türkiye’de çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Kara, “Kentleri uzun vadede geri dönüşü mümkün olmayan hatalara sürüklememek için dönüşüm, yolu, altyapısı, yeşil alanı ile daha kapsamlı ele alınmalı.” diye konuştu.

Antalya’da otelleri sattı yeni yatırıma göz kırptı
İş GYO, Antalya Manavgat’ta bulunan Seven Seas Otel ile Antalya Kemer’de bulunan Imperial Otel’in Otium Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş.’ye satış işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Tapu devir işlemleri tamamlanan satış süreci sonucunda İş GYO her iki otelin satışından KDV dahil olmak üzere toplamda 53.690.000 euro gelir elde etti. İş GYO, satış işleminden toplamda 22 milyon TL satış kârı realize etmeyi hedefliyor. Her iki otelden elde edilen gelirlerin İş GYO’nun yüksek getirili yeni yatırımlarında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Ataşehir’deki iki arsa 87 milyon TL’ye satışta
Ataşehir Belediyesi Barbaros ve Küçükbakkalköy mahallelerinde yer alan iki arsayı 87 milyon 206 bin liraya satışa çıkardı.
Barbaros Mahallesi’nde yer alan 5 bin 946 metrekarelik arsanın tahmini fiyatı 32 milyon 706 bin 905 lira, geçici teminatı 981 bin 208 lira. Arsanın ihalesi 27 Ağustos 2013’te saat 11.00’de gerçekleştirilecek.
Küçükbakkalköy Mahallesi’nde 13 bin 625 metrekarelik arsanın ise tahmini fiyatı 54 milyon 500 bin lira, geçici teminatı da 1 milyon 635 bin lira. İhale, 29 Ağustos 2013’te saat 11.00’de belediye binasında gerçekleştirilecek.

Avrupa’da finali gördü yeni hedef büyük ödül
Gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren Nef, Avrupa’nın en başarılı ve parlak kurumlarının seçildiği European Business Awards 2013-2014 ödülleri programında ilk aşamayı başarıyla geçti ve ulusal finale kaldı. Nef, ikinci aşamada uluslararası ‘Ruban d’Honneur’ unvanı için yarışacak.
Geleceği düşünerek hareket ettiklerini belirten Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Farklı bakış açımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ve dünyada ilk ve tek olarak Nef tarafından uygulanan Foldhome, Foldoffice, Garantili Proje gibi konseptlerimiz sayesinde; European Business Awards programında finale kalmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

GYODER yeni ismiyle sektörü kucaklayacak
Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimine öncülük etmek, tanıtımını desteklemek ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak üzere hizmet eden Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ismini ve faaliyet kapsamını genişletti. Sektörün temsilcisi olma misyonuyla hareket eden ‘Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu’ GYODER, yeni adı ‘Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’ ile sektörün tamamını kucaklayan yapısını adına da taşıdı.
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Gayrimenkulü kapsayan tüm konularda öncülük eden rolümüzü geliştirerek ekonomiye katkı sağlamayı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Breeam sertifikasını almaya hak kazandı
Akasya Aacıbadem projesi çevreye ve yeşile verdiği önemle Breeam sertifikası aldı. Projede konutların yanı sıra 80 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Akasya Yeni Nesil Yaşam Kompleksi’nde 300’den fazla marka, restoranlar, kültürel etkinlik alanları bulunuyor.
Çevre dostu bina sertifikası sistemi olan Breeam sertifikası, bir binanın çevreye duyarlı olduğunun standartlara bağlanarak ölçümünü yapıyor. Her yıl yenilenen sertifika günümüzün çevre dostu teknolojilerini uygulayan binaların taçlandırılmasını sağlıyor. Sertifika, binanın tasarımı için alınıyor ve projeye özel hazırlanıyor.