Ekonomi Kurtköy Havalanı'nın temeli atılıyor

Kurtköy Havalanı'nın temeli atılıyor

16.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kurtköy Havalanı'nın temeli atılıyor

Kurtköy Havalanının temeli atılıyor

SAVUNMA Sanayii İcra Komitesi'nin uzun bir aradan sonra gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'nin bazı önemli savunma alımları sonuca bağlanırken İstanbul İtep Kurtköy Havaalanı'nın inşaatına da bir an önce başlanması kararlaştırıldı.
Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığında dün saat 10.30'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda yapılan toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yla Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin katıldı.
Toplantıda, Eskişehir 1. İkmal Bakım Merkezi'nde gerçekleştirilecek F - 5 uçaklarını modernizasyonu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın gereksinimi olan 5 adet liman ve kıyı römorkörü ile Sahil Güvenlik için gerekli olan 5 adet genel amaçlı helikopter alımı ihaleleri ele alındı. Toplantıda Kurtköy İtep Havaalanı projesi de gündeme geldi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, İstanbul'da kurulması planlanan Kurtöy İtep Havaalanı konusu da ele alındı. Toplantıda, havaalanı ile ilgili çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak, inşaat aşamasına geçilmesi kararlaştırıldı. Milliyet'in edindiği bilgiye göre, önümüzdeki hafta içinde Savunma Sanayii, Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı müşteşarları ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilgililer, Başbakanlık'ta Mesut Yılmaz başkanlığında bir toplantı yapacaklar. Kurtköy Havaalanı konusundaki tüm ayrıntıların masaya yatırılacağı toplantıda, nihai karar verilecek. Kaynaklar, havalanı temelinin yılbaşından önce atılacağını bildirdiler.
Toplantı sonunda, Savunma Sanayii Müsteşarı Yalçın Burçak, İcra Komitesi'ne, Savunma Sanayii Destekleme Fonu ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı konusunda kısa bir birifing verdi.