Ekonomi Laleli piyasası 6 milyar dolar ihracata koşuyor

Laleli piyasası 6 milyar dolar ihracata koşuyor

03.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından altıncısı düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festival, 7 Ağustos’ta başlıyor.

Laleli piyasası 6 milyar dolar ihracata koşuyor

Bu yıl ‘Ticaretin altın anahtarı Laleli’ sloganı ile düzenlenen ve 13 Ağustos’a kadar sürecek festival için 8 ülkeden 250’ye yakın alıcı İstanbul’a akın edecek. LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Laleli piyasasının İstanbul ticaretinin atar damarlarından birini oluşturduğunu söyledi. Hazır giyim ve turizm başta olmak üzere bölgede çok yoğun bir ticaret potansiyeli bulunduğunu anlatan Eyyüpkoca, şunları söyledi:

“Laleli’nin en önemli müşterisi Rusya’dan gelenler. Rusya’daki ekonomik problemler, uçak krizi gibi nedenlerle 2015 ve 2016’da bu ülkeden gelen turist sayısında ciddi düşüş oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden biri olan Rusya’dan ziyaretçi sayısındaki düşüş, ticaretimizi çok olumsuz etkiledi. 2014’te 6 milyar dolar sınırına yaklaşan Laleli’nin ihracatı 2.5 milyar dolarlara kadar geriledi.

Kötü günler geride

Neyse ki en kötü günler 2016 ile geride kaldı ve 2017’ye iyi bir başlangıç yaptık. Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre ticaretimizde yüzde 25-30 artış kaydettik.”