Ekonomi Lastikte yeni ve çevreci teknoloji

Lastikte yeni ve çevreci teknoloji

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lastik endüstrisini açık inovasyon anlayışları ile dönüştürmeyi hedefleyen Kordsa ve Continental, Ar-Ge güçlerini birleştirdi ve kauçuk esaslı bileşiklerle tekstil güçlendirme malzemelerini yapıştırmak için sektörde kullanılan yaklaşık bir asırlık formülün yerine geçebilecek yeni bir yapıştırıcı standardı geliştirdi. Ortak geliştirilen yeni teknoloji CoKoon’un bu endüstrinin yeni standardı olması hedefleniyor.

Lastikte yeni ve çevreci teknoloji

Tekstil güçlendirme malzemelerinin yapıştırılmasında kullanılan yeni teknoloji, lastiğin güvenlik ve performansından ödün vermeden, 1 asra yakındır sektör standardı olan formülde yer alan resorsinol ve formaldehite alternatif. Continental, bu yıl bu teknolojiyi kullanarak ilk seri üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

9 yıl çalıştılar

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan şu bilgileri verdi: “Sektöre çevre dostu ve sürdürülebilir alternatif bir çözüm sunmak için Kordsa olarak biz 9 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ar-Ge ekiplerimiz bu teknoloji için 9 yılda, 11 bin 240 test yaptılar ve gecelerini gündüzlerine katarak 15 bin 800 iş saati harcadılar. Continental’in de aynı doğrultudaki vizyonu sayesinde güçlerimizi birleştirdik. Yeni teknolojimiz CoKoon üretimde ek maliyet gerektirmiyor. Mevcut ekipman kullanılarak tekstil ve kauçuğu yapıştırmak mümkün.”