Ekonomi ‘Le Huffington Post’u Kahn’ın eşi yönetecek

‘Le Huffington Post’u Kahn’ın eşi yönetecek

20.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin en çok okunan haber sitelerinden Huffington Post, önümüzdeki hafta yayınlamaya başlayacağı Fransızca haber sitesinin başına eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın gazeteci eşi Anne Sinclair’i getirdi

‘Le Huffington Post’u Kahn’ın eşi yönetecek

Kahn geçen yıl mayısta tecavüz iddiasıyla tutuklanmış ancak şikâyetçinin suçlamaları yeterince inandırıcı bulunmadığı için hakkındaki suçlamalar ağustosta düşürülmüştü. Anne Sinclair bu dönemde eşinden desteğini hiç çekmedi.
Huffington Post’un kurucusu Arianna Huffington Le Huffington Post adını kullanacak Fransızca sitenin editoryal yönetiminin Fransa’nın tanınmış gazetecilerinden Anne Sinclair’da olacağını açıkladı.

İspanyolcası da yolda
Ayda 25 milyon kullanıcının ziyaret ettiği Huffington Post geçen yıl internet portalı AOL’e 315 milyon dolara satılmıştı. Le Huffington Post ise Fransız gazetesi Le Monde, AOL ve Lazard yatırım bankasıyla tanınan Matthieu Pigasse’ın Les Nouvelles Editions Independantes ortaklığında çıkacak.
Aralık ayında ise İspanyol El Pais gazetesinin ortaklığında İspanyolca bir Huffington Post sitesinin yayına başlatılması projesi var.