Ekonomi Liderlik için her şeye sahip!

Liderlik için her şeye sahip!

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Toyota’nın efsanevi modelleri arasında bulunan Hilux, 8. nesliyle satışa çıkıyor. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Bozkurt, yeni Hilux’ın kendisini liderliğe taşıyacak tüm imkanlara sahip olduğunu belirtti

Liderlik için  her şeye sahip

Markanın ticari araç efsanesi haline gelen Hilux, yenilenen 8. nesliyle ekim ayı başında Türkiye’de de satışa sunuluyor. Farklı tasarım özellikleri, geliştirilen araç dinamiği ve konforu, donanımlarıyla fark yaratan Hilux’ın hedefi, liderlik koltuğuna oturmak.

Haberin Devamı

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ekim ayının hemen başında satışa sunulacak yeni Hilux’ın gelecek yıldan itibaren sınıfının lideri olma iddiasını taşıdığını söyledi. Bozkurt, geçen yıl Hilux satışlarının 1.670 adet olduğunu ve yaklaşık yüzde 15’lik pazar payları bulunduğunu hatırlatarak, “2016 hedefimiz ise segmentinde yüzde 30 civarında pay alarak, 5 bin adetlere çıkarmak. Pick-up segmentinde lider olmak” dedi.


‘Smokinle de kullanılır’

Hilux’ın, Toyota içinde de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Corolla’dan sonra markanın en çok satan modeli. Artık Hilux’ı yeniden liderlik koltuğuna oturtmak için tüm imkanlara sahibiz” ifadesini kullandı.

Aracın üzerinde Land Cruiser’dan esinlenilmiş, hatta doğrudan alınmış özellikler bulunduğunu anlatan Bozkurt, “Bunlar Hilux’ın hem şehirli hem de iş aracı olmasını sağlıyor. Her türlü yol şartında gündüz işinizi yapabilir, seyahat edebilirsiniz. Gece de smokininizi giyip, şehrin en lüks restoranlarına gidebilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konforu artırıldı

Markanın “keskin bakışlı” tasarım çizgisine uygun olarak yaratılan yeni nesil Hilux, daha fazla taşıma kapasitesiyle de dikkat çekiyor.
Hilux’ın tamamen yenilenen iç mekanı ise, bir SUV aracı aratmayacak özelliklere ve donanımlara sahip oldu. Özellikle arka koltuklarda diz mesafesi artırılmış. Orta konsolda, 7 inç’lik tablet tarzı dokunmatik multimedya ekran bulunurken, daha rahat kullanım için ön koltuklara daha yakın olacak şekilde konumlandırılmış.

Yeni motorlar
Yeni Hilux, motor seçenekleriyle de iddiasını artırmış. Yeni 2.4 lt dizel motor 150 HP güç ve 400 Nm tork, 2.8 lt dizel ise 177 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Hilux, 2.4 lt motorla fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 7.3 lt tüketiyor. 2.4 lt motorlu Hilux 6 ileri manuel şanzımanla, 2.8 lt motorsa dört tekerlekten çekiş ve yeni 6 ileri Süper ECT otomatik vites kutusuyla satılacak.