Ekonomi ‘Loft’lara paylaşımlı ofis

‘Loft’lara paylaşımlı ofis

17.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyada 1.7 milyon kişinin kullandığı ve son yıllarda önemli bir gayrimenkul trendi olarak öne çıkan paylaşımlı ofislerin (co-working spaces) sayısı her yıl çift haneli olarak artarken, Türkiye’de de yatırımcılar tarafında önemli bir karşılık bulmaya başladı.

‘Loft’lara paylaşımlı ofis

Bu kapsamda Akfen Holding de İstanbul’da hayata geçirilen Levent Loft projesinin giriş katında 2 milyon liralık yatırımla ‘Loft Station’ adıyla ilk projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Teknolojik alt yapısı hazır toplantı odaları ve paylaşımlı ofisler için günlük ya da saatlik kiralama yapılabiliyor. Ayrıca bu alanlara yönelik hizmet verecek restoran ve kahve dükkanı da aynı çatı altında kuruldu.

Mutfak da kurdu

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, başta sadece Levent Loft’taki ofislere hizmet vermesi için tasarladıkları alanların kısa sürede bina dışından da ilgi gördüğüne dikkat çekerken, bunun üzerine toplantı odaları ve çalışma alanlarını dışarıdan gelen taleplere de cevap verebilecek hale getirdiklerini anlatttı.

Loft Station’un geçen 3 aylık dönemde doğru bir model olarak hem talep gördüğünü hem de kendisini kanıtladığını anlatan Akın Özalp, “Buradan hareketle gelecek dönemde diğer Loft projelerinde de aynı yapıyı hayata geçirmeye karar verdik. Ankara’daki İncek Loft ve Bulvar Loft konut projelerimiz içlerinde önemli nüfusu barındıran yapılar olarak öne çıkıyorlar. Bu projelerde de Loft Station modelimizi uygulamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ev yemekleri sunuyor

Akın Özalp, paylaşımlı ofislerin tam ortasında Loft Mutfak adını verdikleri bir de restoran ve kahve zinciri Cup of Joy’un şubesini hayata geçirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Diğer ofis uygulamalarında ikramlar kahve, sandviç ve kurabiyeden öteye geçmiyor. Biz de gelen talep üzerine misafirlerimize Türkiye’de hızla etki alanını genişleten sağlıklı yemek kültürünü destekleyecek şekilde organik, mevsim sebze ve meyvelerinden oluşan ev yemeklerini sunuyoruz. Kahvaltı ve öğle yemeği saatlerinde toplantı odaları ve masalara servis yapıyoruz.”

‘Loft’lara paylaşımlı ofis

Teknolojiye yatırım yaptı

Araştırmalara göre 2018’in sonuna kadar dünyada 1.7 milyon kişinin yaklawşık 19 bin paylaşımlı ofiste çalışıyor olması öngörülüyor. Geçen yıla göre kullanıma hazır paylaşımlı ofis alanlarının oranı yüzde 30 artış gösterirken, paylaşımlı ofisleri kullananların yaş ortalamasının 39 olduğu görülüyor.

Loft Station’daki yatırımın önemli kısmını teknolojik altyapının oluşturduğuna dikkat çeken Pelin Akın Özalp, “Bu kapsamda alanlarımıza otomatik not alan, bunları hızlıca paylaşabilen yazı tahtaları yerleştirdik.

Haberin Devamı

Bunlar aynı zamanda misafirlerimize uluslararası görüşmeler ve video konferanslar düzenlenebilecek çapta yetkinlikler sunuyor” dedi.