Ekonomi Maç günü Mercedes duracak!

Maç günü Mercedes duracak!

23.06.2008 - 16:06 | Son Güncellenme:

Almanya'da çalışanların çoğu Türk olan Mercedes Benz fabrikasında üretime bir gün ara verilecek...

Maç günü Mercedes duracak

Hırvatistan galibiyeti ardından bu kez Çarşamba günü Almanya maçında nefesler tutulacak. Çalışanlarının çoğunluğu Türk olan Alman Mercedes Benz, maç günü üretimi durduracağını açıkladı.
Alman otomotiv firması Mercedes Benz, Çarşamba günü oynanacak olan Türkiye- Almanya Avrupa Kupası Yarı Final Eleme Maçı dolayısıyla üretime bir gün ara vereceğini açıkladı. Daimler Genel Müdürü Dieter Zetsche'in aldığı bir kararla Almanya genelindeki tüm fabrikalarda Çarşamba akşamı üretime ara verileceği açıklandı. Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesi'nin verdiği habere göre, bu kararın alınmasında Mercedes Fabrikaları'nda çok sayıda Türk çalışanın bulunması büyük rol oynadı. Bu kararın ardından, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu Mercedes işçileri, Çarşamba akşamı maçı rahatlıkla izleyebilecek.

Haberin Devamı

TÜRKLER KURTARABİLİR

Bu arada, Almanya'nın nüfus yapısıyla ilgili bir haber analize yer veren İngiliz Financial Times gazetesi, ülkenin bir nüfus felaketinin eşiğinde olduğunu yazdı. Almanya'nın yılda 100 bin göçmene ihtiyacı olduğunu belirten gazete, yanlış politikalar yüzünden göçmenlerde aidiyet duygusunun gelişmediğini vurgulayarak, ülkede yaşayan 2.4 milyon Türkün sadece 400 bininin Alman pasaportunu taşımasını da örnek gösterdi. Geçtiğimiz ay, Der Spiegel'de yayınlanan, 'Almanya'da yaşayan eğitimli Türkler, ya ülkelerine geri dönmek istiyor, ya da diğer gelişmiş ülkelere göç ediyorlar' araştırma sonucu da bir kez daha vurgulandı.