Ekonomi Madame Tussauds İstanbul’da yer arıyor

Madame Tussauds İstanbul’da yer arıyor

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Madame Tussauds’nun işletmecisi olan Merlin Grup’un, müzenin bir şubesini İstanbul’da açmak için yerli yatırımcılarla görüştüğü öğrenildi

Madame Tussauds İstanbul’da yer arıyor

Türkiye’de her geçen yıl büyüyen eğlence pazarı, yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor. Son olarak Merkezi Londra’da bulunan balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’nun, İstanbul’a geleceği konuşuluyor.
Madame Tussauds’nun işletmecisi olan Merlin Grup yetkililerinin, müzenin bir şubesini İstanbul’da açmak istediği, Türk yatırımcılarla bu yönde bir işbirliği konusunda görüştükleri öğrenildi. 24 ülkede 105 eğlence merkeziyle faaliyet gösteren Merlin’in dünya genelinde 25 bin çalışanı bulunuyor. Geçen yıl 1 milyar 240 milyon sterlin ciro yapan grubun bünyesinde 50 Sea Life akvaryumu, 12 Legoland Deneyim Merkezi, 20 Madam Tussauds Müzesi var. 2014 yılında toplam 62.8 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı.
Sadece Sea Life’ları geçen yıl 20 milyon kişi gezdi. London Eye’ın ise yılda 4 milyona yakın ziyaretçisi var. Disney’den sonra ikinci, Avrupa’nın ise en büyüğü konumunda.
Atatürk heykeli...
Madame Tussauds’nu Londra dışında Hollywood, Las Vegas, New York, Orlando, San Francisco, Washington, Amsterdam, Berlin, Blackpool, Prag, Viyana, Bangkok, Pekin, Hong Kong, Tokyo, Şangay, Singapur, Wuhan ve Sydney’de şubeleri bulunuyor. 2011 yılında 250’nci yılını kutlayan müzede, Mustafa Kemal Atatürk’ten Obama’ya, Elvis Presley’den Mandela’ya, Madonna’dan Brad Pitt’e, Lady Gaga’dan The Beatles’e kadar onlarca ünlü ismin heykeli bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Mobil, e-ticarette ana kanal olacak’

Mobil ödeme ve satın alma işlemleri alanında faaliyet gösteren Monitise’ın, Türkiye ve Ortadoğu’daki satış faaliyetlerinden ve operasyonlarından sorumlu olan Fırat İşbecer, İzmir’de yeni ofis açmaya hazırlandıklarını söyleyerek, 200 kişilik bir ekibe ulaştıklarını kaydetti.
Aralarında eBay, Visa, GlaxoSmithKline, BNP Paribas, Türk Hava Yolları, İş Bankası ve Ticketmaster’ın da bulunduğu farklı sektörden küresel müşteriler için mobil yazılımlar geliştirdiklerinin belirten İşbecer, şu bilgileri verdi: “Abim Fatih İşbecer ve ben mobil teknolojiler alanında faaliyet gösteren Pozitron’un kurucuları arasında yer alıyoruz. Pozitron, Şubat 2014’te Monitise tarafından satın alınarak Monitise bünyesine katıldı. Ben de şirketin COO’luğunu üstlendim.”
Monitise’daki görevinin yanı sıra dünyanın her yanından girişimlere mentorluk veren Endeavor’da Danışma Kurulu üyesi olduğunu belirten İşbecer ayrıca, Türkiye’de melek yatırımların niceliğini, niteliğini ve başarısını artırmaya odaklı bir organizasyon olan Galata Business Angels bünyesindeki yatırımcılar arasında yer aldığını kaydetti.
Mobil ticaretin inanılmaz biçimde büyüyeceğini anlatan İşbecer, “Mobil ana kanal olacak. Bu nedenle kullanıcı dostu uygulamalar ön plana çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupalı bebeklerin biberon markası oldu

1994 yılından bu yana çocuk ürünleri sektöründe faaliyete gösteren Grup Baby, büyümesini sürdürüyor. Şirketin kurucularından Ayla Müstecaplıoğlu, 21 yıldır bebeklerin sağlıklı ürünlerle büyütülmelerine destek olmayı ilke edindiklerini söyledi. Maxi-Cosi çocuk oto koltukları ve bebek arabalarının yanı sıra Quinny bebek arabalarının ve OkBaby bebek ürünlerini Türkiye’ye getirdiklerini belirten Müstecaplıoğlu, “Ayrıca BabyBjörn markasınında Türkiye yetkili distribütörüyüz” dedi.
Grup Baby’nin, 2011 yılında ithalatçılıktan üreticiliğe geçtiğini ifade eden Müstecaplıoğlu, şu bilgileri verdi: “Kendi markamız olan Mamajoo için 10 milyon dolarlık yatırımla üretim tesisi kurduk. Grup Baby’nin kurulduğunda 3 kişi olan çalışan sayısı şu an 50. Mamajoo’nun ürün gamında biberonların yanı sıra biberon emzikleri, biberon kapatma halkaları, yalancı emzikler gibi rünler bulunuyor.”
2013 yılından itibaren Mamajoo markasıyla ihracata da başladıklarını kaydeden Müstecaplıoğlu, şöyle devam etti: “Mamajoo, Amazon’da satılan ilk Türk bebek beslenme ve bakım markası oldu. Bu yıl sonuna kadar İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’ye de Amazon üzerinden satış yapmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

KISA KISA

Kahverengi şekerle üretildi
Caudalie, Divine Scrub adlı ürününü piyasaya sundu. Üzüm, amber çiçeği, susam ve argan yağı ile formüle edilen ürünün içeriğinde kahverengi şeker de bulunuyor. Marka yetkilileri, su içermeyen ürünün yüzde 97 oranında doğal içeriğe sahip olduğunu söylüyor.

Altı yıl aradan sonra
Türkiye faaliyetlerine 1998 yılında başlayan Real, altı yıl aradan sonra ilk mağazasını Gebze Center’da açtı. Real’in Gebze Center Alışveriş Merkezi’nde açtığı yeni mağazası, 8 bin 693 metrekarelik alanda, 20 kasayla hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Adapazarı’na ikinci mağaza
TeknoSA, Adapazarı’ndaki ikinci mağazasını Agora’da açtı. Yeni mağazada elektronikten bilgisayara, telekomdan küçük ev aletleri ve beyaz eşyaya kadar son teknoloji pek çok ürün tüketicilerle buluşacak.

Media Markt’tan yeni konsept
Media Markt, ilk küçük metrekareli mağazasını Ankara Kızılay’da hizmete açtı. Media Markt Türkiye COO’su Marcus Tengler, “Yeni mağazamızla üketicilerimize daha da yakınlaşmayı hedefliyoruz” dedi.