Ekonomi Maliyet artarsa sözleşmeye fesih

Maliyet artarsa sözleşmeye fesih

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Maliyet artarsa sözleşmeye fesih

AK Parti’li milletvekillerinin hazırladığı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Öne çıkan maddeler şöyle:

Haberin Devamı

- İhalesi yapılan ve devam eden sözleşmeler, imalat girdi fiyatlarında beklenmeyen artışlar meydana gelmesi nedeniyle düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonraki 60 gün içinde feshedilip, tasfiye edilebilecek veya devredilebilecek.

- Bu durumda, fesih ve devirden kaynaklanan kısıtlama ve yaptırımlar uygulanmayacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki tüm memurlar POLSAN’a ortak olacak.

- Varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettiği gelir, banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutulacak.

- THK ve sivil havacılık pilotları ile kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70’i gelir vergisinden istisna tutulacak.

- İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV’nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek.

Haberin Devamı

- Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

- Türk Akreditasyon Kurumu, uygunluk değerlendirme faaliyetlerini akredite edecek yetkili tek kurum olacak.

- Yenilenebilir enerji tesisleri KDV’den istisna tutulacak.