Ekonomi Maltepe’de yatırım rüzgârı esiyor, ‘sahil’ çağ atlıyor

Maltepe’de yatırım rüzgârı esiyor, ‘sahil’ çağ atlıyor

22.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahil yolundan denize doğru 400 metre açıktaki projesiyle Maltepe’de yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanan İBB, bu merkezde sosyal tesisler, oyun-eğlence ve kültür kompleksi kuracak

Maltepe’de yatırım rüzgârı esiyor, ‘sahil’ çağ atlıyor

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüşüm yapılacak ilçeler listesinde yer alan Maltepe’de bu yöndeki çalışmaların ilk adımı atılıyor. Birçok yatırımcının bölgeye art arda markalı konut projeleri inşaa etmesiyle başlayan süreç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bölgeye özel olarak hazırladığı bu yeni çalışmayla devam ediyor.
Sahil yolunun Maltepe ilçesi sınırları dahilinde kalan bölümde gerçekleştirilecek “Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi” kapsamındaki çalışmalar İBB’nin açtığı ihale ile başladı. Bu süreç sonrasında AKM Yapı ve Cengiz İnşaat ile anlaşılan ihale sonrasında, projenin ilk etabında anroşman inşaatları tamamlanacak, sonrasında dolgu alanlarının üzerinde sosyal tesis inşası başlayacak.

1 milyon m2’lik alan
Maltepe’de gerek yaşam gerekse yatırım tarafında yeni bir dönemi başlatacak olan dev projeyle ilgili bilgi veren AKM Yapı grubunun ortağı, İnşaat Mühendisi Mehmet Karataş, 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin sahil yolundan denize doğru olmak üzere 400 metre açıkta konumlanacağını ifade etti.
Uzunluğunun 2.5 kilometre olarak planlandığı projenin çok amaçlı bir kültür ve spor kompleksi olacağını ifade eden Mehmet Karataş, projeyle ilgili şöyle devam etti: “Maltepe sahilde daha önce yapılmış ufak bir dolgu alanı vardı ama belediye bu alanı genişletecek. Biz AKM Yapı olarak, dalgakıran inşasını ve projenin anroşman (dolgu) inşaatlarını üstleneceğiz.”
Anroşman inşaatından sonra dolgu alanlarının belediyenin dolduracağını anlatan Karataş, sosyal tesisin inşasının da belediyeye ait olduğu bilgisini verdi.

400 günde tamamlanacak
İnşaat süresinin 400 gün olarak planlandığı projenin su sporları merkezlerinin yanı sıra kültürel alanlarının da bölgenin gelişimine destek sağlayacağını ifade eden Karataş, “İnsanların nefes alabilecekleri yerler olacak. Kültürel alanları, dinlenme tesisleri dışında özellikle su sporları açısından verimli bir proje” dedi. Karataş, “Proje, yapımcı firma olarak bizi çok heyecanlandırıyor. Hem İstanbul’a hem de bölge halkına hizmet açısında bizim için çok önemli” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini ifade etti.

Haberin Devamı

120 hektarda spor ve kültür alanları
- Yaklaşık 120 hektarlık bir alanda gerçekleşecek yeni proje, 19 hektarlık mevcut dolgu alanına 101 hektarlık ilave dolgu alanı eklenerek hayata geçiriliyor.
- Farklı bölümlere ayrılan projede, 50 bin metrekare su sporları adası, 120 bin ve 130 bin metrekare olmak üzere 2 ayrı spor adası, 95 bin metrekare çocuk dünyası, 100 bin metrekare eğlence adası, 185 bin metrekare kültür aktivite adası, 130 bin metrekare gösteri alanı, 140 bin metrekare çayır ve gösteri alanı ve 195 bin metrekarelik spor, bitki ve rekreasyon alanlarına yer veriliyor. - Yelken, binicilik, kay kay golf, yüzme gibi spor aktivitelerinin yer alacağı projede, sahne, sergi alanı, sanat atölyesi gibi mekânlar da tasarlanıyor.
- Çocuklar için özel aktivite alanlarının olduğu projede, lunapark, çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, çocuk arkeoloji parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru gibi alanlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ
Dragos’ta 999 rezidans için farklı ödeme seçeneği

Özderici GYO’nun Anadolu Yakası'nda hayata geçirdiği projesi Nuvo Dragos’ta satışlar devam ediyor. Maltepe’de Adalar manzarasıyla keyifli bir yaşam sunan proje, 52 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. 999 rezidans daire olarak tasarlanan Nuvo Dragos’ta dairelerin dışında ticari ünitelere de yer verilen projede, 7 mağaza ve 1 işyeri bulunuyor.

Peşinde yüzde 10 indirim
Özellikle oturum amaçlı tercihe yönelik daire seçeneklerinden oluşan projenin yüzde 75’lik bölümü 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. 5 bloktan oluşan projenin bloklarının hepsinde 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks daire seçenekleri yer alırken, A blokta home ofis kullanımına uygun daire seçenekleri de yer alıyor.
İlk iki bloğunun Mart 2013’te teslim edilmesinin planlandığı projede, farklı ödeme seçenekleri de sunuluyor. Buna göre, yüzde 50 peşinat verildikten sonra kalan miktar sıfır faizle konut tesliminde yani Mart 2013’te ödenebiliyor ya da firma bünyesinde 24 ay sıfır faiz imkânı sağlanıyor. Tamamı peşin ödemelerde ya da banka kredili ödemelerde ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.
Her türlü yaşam merkezinin planlandığı Nuvo Dragos’ta, 424 metrekare açık, 232 metrekare kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, koşu-yürüyüş parkuru, dinlenme alanları gibi geniş sosyal imkânlara yer veriliyor.

Haberin Devamı

Denge’den Anadolu yakasına 7 butik proje
Türkiye'de ve yurtdışında birçok şirketin taahhüt işlerine imza atan Denge İnşaat Mimarlık, kendi ürettiği yeni konut ve işyeri projelerinin satışına başladı. Kadıköy, Bağdat Caddesi ve Ataşehir’de 1+1'den 4+1'e değişik metrekarelerde toplam 148 daire ve 12 işyerinden oluşan 6 konut ve 1 işyeri projesini satışa sunan firmanın projelerinin beş tanesi Bağdat Caddesi’nde bir tanesi Ataşehir'de, diğer bir tanesi ise Kadıköy Mühürdar’da bulunuyor.
Denge İnşaat Mimarlık ortağı Mimar Mesut Geniş, Ataşehir dışındaki tüm projelerini bulundukları sokak adları ve kapı numaraları ile adlandırdıklarını belirterek, Bağdat Caddesi civarındaki 5 projenin Şaşkınbakkal'daki Denge Kaşanerler 5, Erenköy'deki Denge Kantarcı Rıza 29 ve Denge Ömerpaşa 51, Suadiye’deki Denge Vapuryolu 13 ve Sahraicedit'teki Denge Sahra 22 olduğunu söyledi.

Ataşehir’e ev-ofis yapıyor
Firmanın diğer ortağı İnşaat Mühendisi Ziya Denizoğlu ise altıncı konut projesinin Denge Ataşehir olduğunu belirterek, ev-ofis konseptiyle tasarlanan, 20 katlı projenin 56 bağımsız bölüm ve 1.490 metrekarelik 3 kat mağaza alanı olarak planlandığını ifade etti. Denizoğlu, projede kapalı otopark, sosyal tesisler, konsiyerj hizmetleri ile butik rezidans hizmetleri sunulacağını belirterek, tek işyeri projelerinin ise Kadıköy Mühürdar'da bulunduğunu anlattı. Denizoğlu Denge Mühürdar 76 adındaki ticari projede yaklaşık 1.500 metrekarelik inşaat alanının bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

‘Kadın mimarlardan ekip oluşturduk’
Bağdat Caddesi civarındaki konut projelerinin iç dekorasyonu için özel bir ekip oluşturduklarını söyleyen şirket ortağı Mimar Mesut Geniş, müşteri ilişkilerinin kendileri için çok önemli olduğunu, bir pazarlama yöntemi olan 'fısıltı gazetesini ' kullandıklarını da söyledi. Özellikle kadın müşterilerinin beğenilerine önem verdiklerini vurgulayan Geniş, bunun için tamamen kadınlardan oluşan bir mimar ekip kurduklarını belirtti. Bu uygulamanın özellikle Bağdat Caddesi civarındaki konut projeleri için önemli olduğunu vurgulayan Geniş, "Konut
sahiplerine, arzu ettikleri şekilde tasarlayabilecekleri yaşam alanları
inşa ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hasköy İplik Fabrikası’nda dönüşüm temalı zirve
GYODER tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nin 12'ncisi, bu yıl sektördeki önemli gelişmelere paralel olarak yepyeni bir mekânda düzenleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde 10 - 11 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, "Değişim - Dönüşüm - Devamlılık" teması ile Hasköy İplik Fabrikası'nda yapılacak.
Gayrimenkul sektöründe çok önemli ve olumlu gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken GYODER Başkanı Işık Gökkaya, 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı'nı da bu gelişmelerle örtüşen süreci yansıtan şekilde yeni bir mekânda düzenlediklerini söyledi. Gökkaya, 'Değişim, Dönüşüm, Devamlılık' konsepti ile bu yıl farklılaşan Zirve ve Fuar, kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden biri olan Hasköy'de, değişimin en güzel örneklerinden Hasköy İplik Fabrikası'nda gerçekleştirilecek" dedi.

Fiyaka 3+1 daireleri 119 bin liradan satışa sunuyor
Fiyaka, Esenyurt’taki projesinde yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında firma, Esenyurt’ta inşa ettiği Fiyaka Esenşehir projesinde oturmaya hazır, 135 metrekare 3+1 daireleri 119 bin liradan satışa çıkardı. Sınırlı sayıda daire için gerçekleştirilen kampanyada metrekare fiyatı 880 liradan satışa çıkarılan daireler hemen teslim ediliyor.
Fi Club spor merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları, açık kapalı otopark, tenis kortu, Türk hamamı, sauna, kreş-çocuk parkı, fitness ve özel yürüyüş parkurları bulunan projede, FiCenter alışveriş merkezine de yer veriliyor. Kampanyayla ilgili görüşlerini belirten Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, oturmaya hazır bitmiş projede son derece ekonomik fiyatlarla kampanya yaparak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara bir fırsat yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

JCR’dan Varyap’a ‘yatırım yapılabilir’ notu
Uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından yapılan değerlendirme sonucu Varyap olumlu kredi notu almaya değer görüldü. Açıklamada, firmanın Uzun Vadeli Ulusal Notu’nun ‘BBB-(Trk)’, görünümünün ise ‘Stabil’ olduğu belirtilerek, JCR’ın firmayı, yatırım yapılabilir seviyede değerlendirdiği vurgulandı. Firmanın Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Yerel Para Notları ise, aynı zamanda Türkiye’nin ülke notu olan ‘BB’ olarak değerlendirildi.
JCR Eurasia Rating, değerlendirmesinde Varyap’ı, yerel düzeyde yaygın marka bilinirliliği, ticari etkinliği ve çokuluslu firmalarla geliştirdiği işbirliklerinin yanı sıra, çeşitlendirilmiş gayrimenkul projelerinden beklenen yüksek düzeyli nakit akımlarının sağladığı destekler ile Türk inşa ve gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olarak da nitelendirdi.