Ekonomi MALTEPE’DEKİ 2.300 EVİN YÜZDE 75’İ DENİZ GÖRÜYOR

MALTEPE’DEKİ 2.300 EVİN YÜZDE 75’İ DENİZ GÖRÜYOR

09.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe Süreyyapaşa’da 202 bin metrekarelik arsada yapılan Nish Adalar projesinde 2 bin 300 konutun yüzde 75’i denize bakıyor. Fiyatların 206 bin liradan başladığı projede teslimlerle birlikte 550 dairede oturum başladı

MALTEPE’DEKİ 2.300 EVİN  YÜZDE 75’İ DENİZ GÖRÜYOR

Özyazıcı İnşaat tarafından Maltepe Süreyyapaşa’da İstanbul’daki en büyük arsalardan birinde inşa edilen Nish Adalar projesi aynı zamanda en fazla deniz manzarasına sahip projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Toplamda 2 bin 300 konuttan oluşan Nish Adalar projesinin yüzde 75’i deniz görüyor.

Haberin Devamı

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, Nish Adalar’ın İstanbul manzaralı ve uygun fiyatlı konut almak için en iyi proje olduğunu belirterek, “Projenin Oldukça kaliteli bir manzarası var. İstanbul’da bu kadar iyi manzarayı bu fiyatlara başka bir yerde bulmak mümkün değil” dedi. Dairelerin yüzde 75’inin deniz veya Adalar’ı gördüğünü kalan dairelerin ise ormana ya da peyzaja baktığını ifade eden Özyazıcı, projedeki dairelerin fiyatlarının da 206 bin liradan başladığını vurguladı.
Projenin satışa çıktığında metrekare fiyatlarının 1900 liradan başladığını hatırlatan Hakan Özyazıcı, “Dairelerin metrekare fiyatları 2 bin 700 lira seviyesine geldi. Proje tamamen bittiğindeyse fiyatlar 3 bin 300 liraya çıkacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

550 konutta yaşam başladı
Özyazıcı, projenin tamamlanan 800 konutluk ilk etabıyla birlikte 550 ailenin yaşamaya başladığını ifade ederek, “İkinci etabın da teslimlerine başladık. Bu etaptaki 866 konutun 840’ı teslim edilecek” dedi. Projedeki 680 konutluk 3. etabın ise Mart 2013’te sahiplerine verileceğini anlatan Özyazıcı, şu bilgileri verdi:
“Nish Adalar’ın site yönetimini de biz yapıyoruz. Aidatları brüt metrekare başına 1.60 TL olarak belirledik. Proje satıştaki başarısı kadar doluluk oranlarıyla da başarılı bir grafik çizecek. Kiralamalara da başladık. Projemizde 1+1 daireler 1100 TL, 2+1’ler 1500 TL, 3+1’ler 1800 ile 2.750 TL ve 4+1’ler de 2.750 TL’den kiraya veriliyor.”

Sosyal tesis kasımda açılıyor
Projenin yeni açılan Kadıköy-Kartal Metrosu’yla projenin ulaşımının çok daha kolay hale geldiğini anlatan Özyazıcı, projenin kapalı sosyal tesisini de Life Gym’e işletmeye verdiklerini söyledi. Yüzme havuzu, hamam, sauna, buhar banyosu gibi donatıların olacağı tesisin kasım ayında hizmete açılacağını dile getiren Özyazıcı, “Burası dışarıya da açık olacak, fakat daire sahipleri indirimli faydalanacak” dedi. Projedeki mağazaları da kiraya verildiğini ve bu alanlarda Uyum Market, Mehmet Tatlı Kuaför, kuru temizleme, eczane gibi mağazaların açıldığını vurgulayan Özyazıcı, projenin tüm fonksiyonlarıyla devreye girdiğinde tüm ihtiyaçların karşılanabileceği bir yaşam kompleksine dönüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

MALTEPE’DEKİ 2.300 EVİN  YÜZDE 75’İ DENİZ GÖRÜYOR

MALTEPE’YE DISNEYLAND GELİYOR
Hakan Özyazıcı, Maltepe’ye Disneyland yapılacağını ve bunun da Nish Adalar’ın değerini çok daha fazla artıracağını belirterek, “Disneyland’ı yapmamız için Maltepe Belediyesi’nden bize teklif geldi ama o dönemde projenin başlarında olduğumuz için bunu değerlendiremedik. Şimdi belediye tekrar harekete geçti ve ihaleye çıkacak” diye konuştu.

‘Fiyatlar % 20 daha uygun’

Hakan Özyazıcı, satışların iyi gittiğini söyleyerek, “2 bin 300 konutun yüzde 75’ini sattık ve 550 dairenin satışı devam ediyor. 1 ve 2. etap neredeyse tükenirken, 3 ve 4. etapta satışlar sürüyor. Fiyatlarımızda bölge ortalamasının yüzde 20 altında” dedi. Özellikle hukukçular, serbest meslek sahipleri ve doktorların ilgi gösterdiğini dile getiren Özyazıcı, kampanyaya göre de yüzde 1 peşinle sattıkları konutlar için 60 aya yüzde 0.92 oranından kredi kullandırdıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

YENİ KONUTLAR ARTTI KİRALAR YERİNDE SAYDI

Emlak projeleri portalı sahibinden.com Projeler’in verilerine göre, İstanbul’un en çok konut projesine ev sahipliği yapan ilçelerinde kiralık daire sayısında önemli oranda artış kaydedilirken, Ataşehir dışındaki ilçelerdeki fiyatlarda büyük değişimler yaşanmadı. Verilere göre, İstanbul genelindeki kiralık daire sayısı bir yıl içinde yüzde 43 artarken, şehirdeki 750 liralık ortalama kira bedelinde kaydedilen yüzde 7’lik artışla birlikte kiralar 800 liraya ulaştı.
Yapımı halen devam eden proje sayısında ilk sırada Esenyurt bulunuyor. 74 projeye ev sahipliği yapan Esenyurt’u 60 proje ile Beylikdüzü ve 42 proje ile Ümraniye izliyor. Bu üç ilçeyi, 40 projeli Kartal, 30 projeli Ataşehir ve 28 projeli Çekmeköy takip ediyor.

Esenyurt’ta kiralıklar arttı
Birbirine ardına hayata geçirilen projelerle birlikte Esenyurt’taki kiralık daire sayısı son bir yıl içinde yüzde 149 oranında artarken, ortalama kira fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadı. İlçede geçtiğimiz yıl 600 lira olan kiralar aynı kaldı.
Beylikdüzü de benzer bir istatistikle öne çıktı. İlçedeki kiralık daire sayısındaki yüzde 88’lik artışa karşılık, geçtiğimiz yıl 700 lira olan ortalama kira fiyatlarında değişim olmadı. Yüzde 34 oranında kiralık daire artışının yaşandığı Çekmeköy’de kiralar yüzde 7’lik artışla 700 liradan 750 liraya yükselirken, daire sayısındaki artışın yüzde 23 olduğu Ümraniye’de kiralar 850 liradan 900 liraya yükseldi.
Son dönemde adı gündemden düşmeyen Ataşehir de en çok projeye sahip ilçeler arasında yer alıyor. sahibinden.com’un verileri, ilçedeki kiralık daire sayısının bir yıl içinde yüzde 22 oranında artış kaydettiğini ortaya koydu. Ataşehir, yüzde 65’lik kira artışıyla en yüksek artış oranına sahip olurken, geçtiğimiz yıl 850 lira olan ortalama kira fiyatı 1.400 liraya yükseldi. Yüzde 6 ile kiralık daire sayısının en az arttığı ilçe olan Kartal’da ise 800 lira olan kiralar yüzde 13 oranında artarak 900 liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Lüks evler çabuk kiralanıyor
Son altı ayı kapsayan verilere göre, kira ortalamalarının yüksek olduğu Ataşehir, Kartal ve Ümraniye’de ortalama kiralanma süresi 2 gün iken, bu süre Esenyurt’ta 4, Beylikdüzü’nde 6 ve Çekmeköy’de 7 güne kadar çıkıyor. Bu veriler, kiraların yüksek olduğu ilçelerde evlerin büyük bir hızla kiralandığına, kiraların düşük olduğu ilçelerde ise hem konut hem de fiyat çeşitliliği nedeniyle kiralama sürecinin uzadığına da ışık tutuyor.

GÜNÜN PROJESİ

AYIŞIĞI VADİ EVLERİ

Esenyurt’un müjdesi Demir İnşaat’tan geliyor

Esenyurt bölgesinde yaşanan imar planı ve ruhsat problemleri nedeniyle birçok proje durma noktasına gelirken Demir İnşaat’ın Ayışığı Vadi Evleri’nde gece gündüz hummalı bir çalışma sürüyor. Hedef, projeyi söz verilen tarihten de önce bitirmek.
İnşaat sektöründe 28 yıllık tecrübesi ile Beylikdüzü ve çevresindeki yatırımlarıyla dikkat çeken Demir İnşaat, bölgede yaşanan bu olumsuzluklardan bağımsız olarak projelerine tüm hızıyla devam ediyor. Demir İnşaat yüzde 70 oranında inşaatını tamamladığı Ayışığı Vadi Evleri’nde erken teslim sürecini de başlatıyor. Proje başlangıcında teslim için 2013 yılının yaz ayları ön görülürken şu an teslim tarihi Nisan 2013 olarak planlanıyor.
Ayışığı Vadi Evleri’nin satışını da yüzde 80 oranında tamamladıklarını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Bugüne kadar Beylikdüzü ve çevresinde gerçekleştirdiğimiz tüm projeler markamız ve güvenilirliğimizin bir kanıtı. Buna rağmen konut satın almak isteyenler bölgedeki gelişmelerden etkileniyor ve satın alma sürecinde tereddüt yaşıyor. 2012 yılı sektörümüz için birçok olumlu gelişmeye sahne oldu. Mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm projeleri, tüketici yasası ve son olarak kredi faizlerindeki düşüş sektörün canlanması açısından büyük adımlar. Bu canlanmanın pozitif yansımalarını yaşarken, tüketicilerin Esenyurt ve çevresindeki gelişmelerden negatif etkilenmesi gerçekten üzücü. Bu doğrultuda Demir İnşaat olarak yatırımlarımızın hızını kesmiyoruz” dedi.

YAKIN PLAN
YERİ: Esenyurt
YAPIMCI FİRMA: Demir İnşaat
TESLİM TARİHİ: Nisan 2013
KONUT SAYISI: 489
KONUT TİPİ: 1+1, 2+1, 3+1

1.700 lira peşin verenlere 1.275 lira taksitli konut

Başarır İnşaat, son projesi Helenium Wings’te isteyen herkese kira öder gibi uygun taksitlerle ev sahibi olma imkânı sunuyor. Projedeki 1+1 dairelere 1.700 lirası peşin, 0,87 faiz oranı sahip olma fırsatı veriliyor. Kampanyada ayda 1.275 lira taksitle kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor.
Metrekare fiyatının 2 bin 400 ile 3 bin400 lira arasında değiştiği projede stüdyo daireler tükenirken, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin satışları devam ediyor. 49 adet stüdyo bulunan proje, 146 adet 1+1, 132 adet 2+1, 18 adet 3+1, 12 adet villa ve 31 adet dükkân olmak üzere toplam da 388 birimden oluşuyor. 5 blok olarak tasarlanan projede, fitness, cafe, vitamin bar, masaj ve sauna salonu donatılar yer alıyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı
1+1 170.000-200.000
2+1 230.000 - 290.000
3+1 350.000 - 400.000

Deprem sigortalı konut sayısı 5 milyona yaklaştı

18 Ağustos itibariyle elektrik ve su abonelik işlemleri sırasında DASK zorunluluğu aranması, Eylül ayında poliçe sayısını yüzde 81, prim üretimini ise yüzde 88 oranında artırdı. Yılsonuna kadar aynı artış oranı devam ederse, Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip konut sayısı 5 milyona, yıllık prim üretimi ise 540 milyon liraya yaklaşacak.
Enuygun.com’un Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerinden derlediği analize göre 2012 Eylül’de 480 bin konut, zorunlu deprem sigortası yaptırdı.
Eylülde yüzde 81 oranında artan poliçe sayısına karşılık DASK poliçe prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 88 oranında arttı. 2011 Eylül ayında sektör aylık olarak 26,6 milyon lira DASK prim üretimi gerçekleştirmişken 2012 Eylül’de bu rakam 50 milyon liraya yükseldi.

SKM Projects+ Avrupa’da ödüle layık görüldü

SKM Projects+, AVEALabs Müşteri Deneyim Merkezi projesi ile International Property Awards’ın Avrupa ayağı European Property Awards 2012 kapsamında Retail Interior ödülünü aldı. Londra’da düzenlenen ödül törenine, SKM Projects+ Kurucu Ortağı Hakan Sekmen ile CEO’su Aziz Alimirzayev katıldı. Sekmen, “Proje danışmanlığı, konsept tasarımı, uygulaması ve teslim sonrası teknik destek hizmeti verdiğimiz projemiz büyük ilgi gördü” dedi.
International Property Awards Başkanı Stuart Shield de, “Bu yıl European Property Awards’ta 29 Avrupa ülkesinden projeler yarıştı. Ödül alan şirketlerin kendi alanlarındaki profesyonelliği olağanüstü” dedi.

Kızılay’ın Şişli’de yer alan binasına yeni proje geliyor

Türk Kızılayı’na ait İstanbul Şişli’deki kayıtlı taşınmaz üzerindeki binanın yıkılarak konut yapılması için ihale ilanı yayımlandı. Mülkiyeti kuruma ait İstanbul Şişli’de yer alan binanın yıkılarak, konut inşaatı anahtar teslim götürü bedel ile yaptırılacak.
Kızılay’dan alınan bilgilere göre, arsa üzerinde yer alan 2 katlı binada uzun yıllardır ikamet eden kiracının evi boşaltmaması üzerine kiracı, mahkeme yoluyla tahliye edildi. Binanın boşaltılması üzerine Kızılay burayı yıkıp yerine yeni bir apartman dairesi yaptırmayı planlıyor. 4 katlı 6 daireden oluşması planlanan proje Kızılay’a gelir getirmesi amacıyla yeni bir proje geliştirilecek. Buradan elde edilen kira geliri, afet durumlarında yardım amaçlı kullanılacak. İhale 19 Ekim saat 14.30’da yapılacak.