Ekonomi Masaj, Ramazan paketine girdi

Masaj, Ramazan paketine girdi

14.08.2008 - 00:17 | Son Güncellenme:

Tüketimi artırdığı araştırmalarla kanıtlanan Ramazan’da pastadan pay kapma yarışına ‘masaj’ da katıldı. Bazı oteller özel masaj paketleri hazırlarken bazıları da havuz kozunu kullanıyor

Masaj, Ramazan paketine girdi

Yaklaşan Ramazan, hizmet sektörünü hareketlendirdi. Ramazan’a özel hizmetlerini duyurmaya başlayan oteller, farklılaşabilmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunların arasında masajı da Ramazan paketine ekleyen oteller dikkat çekiyor.
Bazı oteller Ramazan ayı boyunca SPA bölümlerinden yararlanan müşterilerine ücretsiz iftar yemeği sunarken, bazıları da Ramazan’a özel masaj paketleri hazırlıyor.
Bu yıl Ramazan’ın sıcak havalara denk gelmesi sebebiyle bazı otel ve restoranlar da iftar yemeğini havuz başına ya da bahçeye taşıyacak.
30 YTL’den 165 YTL’ye kadar ücretlendirilen iftar yemeklerinin bu seneki özelliği, sıcak havaların etkisiyle daha hafif yemeklerin ağırlıkta olması.

Haberin Devamı

Masaj paketi alana iftar bedava
The Ritz-Carlton Pazarlama Müdürü Lara Otru, iftar memeğinin kişi başı 99 YTL olacağını belirterek, “Ana yemeklerde patlıcana sarılı kekikli kuzu pirzola, beğendi eşliğinde servis edilen biberiye soslu fırınlanmış tavuk göğsü ve taze ot, domates, mantarla lezzetlendirilmiş fırınlanmış dana fileto yer alacak” dedi.
Otru, The Ritz-Carlton İstanbul Laveda Spa’dan eylül boyunca masaj paketi satın alanları bir misafirleriyle birlikte Çintemani Restaurant iftar büfesinde ağırlayacaklarını ifade etti.

Çırağan Oteli’nde iftar 165 YTL
Çırağan Palace Kempinski İstanbul Halkla İlişkiler Müdürü Çiler İlhan, Boğaz manzarasına sahip, havuz başında masaları da bulunan Tuğra Restaurant’ta 165 YTL’ye sunulacak yemekte, iftariyeliklerin yanı sıra gerdan, tavuk ve mercimek çorbası, mekik ve paçanga böreği, mantı, yumurtalı et kavurma, kuzu incik, kuzu kolu tandır, levrek buğulama, tavuk budu şiş, tas kebap ile tatlıların yer alacağını söyledi. Oteldeki Laledan Restaurant’da açık büfe iftar ise 150 YTL.

Haberin Devamı

İftar öncesi havuz
The Green Park, Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Maşukiye’deki Resort Kartepe otellerinde, Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatmak için “Osmanlı Mutfağı”ndan mönüler hazırladı. The Green Park Hotel Merter’de ise hava şartlarının uygun olduğu günlerde, havuz başında iftar yemeği verilecek. Tasavvuf müziği eşliğinde sunulacak yemek öncesi isteyenler havuza girebilecek.

Havuz başı iftar 35 YTL
İstanbul Maslak’taki Darüşafaka Tutto Bene restoran havuz başında, 35 YTL’den başlayan fiyatlarla iftar yemeği verecek.
Mövenpick Hotel İstanbul’un 95 YTL’ye sunacağı iftar mönüsünde ise şunlar yer alıyor: İftariyelikler, baklava böreği, zeytinyağlılar, pastırmalı tavuk rulosu, iç pilavlı kuzu tandır, kebap çeşitleri, kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek, güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı, kızılcık ve üzüm şerbeti.

Six Senses’ta Ramazan masajı
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Six Senses Spa Ramazan’a özel spa paketi hazırladı. Saat 10.00-22.00 arasında sunulacak pakette masajın yanı sıra kese de var. ‘Body Coffee Detox’ ile 179 YTL’ye 80 dakika boyunca toksinlerden arınma masajı yapılıyor. 135 YTL’lik ‘Body Polish’ canlılık sağlanıyor. 45 dakikalık ‘hamam’ ise keseyi de içeriyor, fiyatı 115 YTL.

Haberin Devamı

Spice Market’te ‘özgün’ iftar
W Hotels İstanbul Genel Müdürü Göktuğ Özdemir, otelde bulunan, Spice Market Restaurant’ın hazırladığı Ramazan paketi konusunda şu bilgileri verdi: “Kişi başı 75 YTL olacak. Özgün bir iftar masasında buluşmak isteyenlere hitap edeceğiz. Mönüde tavuk samosas, karides tod mon pla, kızarmış pilav, ızgara patlıcan, egzotik meyveler ve yaseminli sütlaç yer alıyor.”

Yemekler hafifledi
Radisson Sas Ortaköy F&B Müdürü Nedim Akbayrak, Ramazan’ın sıcak havalara denk gelmesi nedeniyle iftarda hafif yemekler ve karadut sorbesi sunacaklarını söyledi. Yemeğin fiyatı 75 YTL olacak.
Swissotel The Bosphorus, Cafe Swiss Restoran’da açık büfe iftar yemeği 125 YTL’den verilecek.

Boğaz’da DJ’li iftar
İstanbul Bebek’teki Pearl restoran Türk mutfağından hazırladığı iftar mönüsünü 45 YTL’ye sunacak. Pearl’deki iftar yemeklerine DJ Tankut Tulgar’ın, etnik müzik ve Türk müziğini harmanlayan miksleri eşlik edecek.