Ekonomi MasterCard sitesi de çöktü

MasterCard sitesi de çöktü

08.12.2010 - 18:31 | Son Güncellenme:

! WikiLeaks'e yönelik bastırma politikalarını protesto eden grupların saldırılarında son kurban, siteye ödemelerde kartlarının kullanımını yasaklayan MasterCard oldu.

MasterCard sitesi de çöktü

MasterCard sitesi de çöktü
WikiLeaks’in baskı altına alınmasını protesto eden ‘hacktivits’ grupları, son olarak dev kredi kartı kuruluşu MasterCard’ın sitesine saldırı düzenledi. Site, maruz kaldığı DoS saldırısı sonucu uzun süre erişime kapandı.

Hakkında her hangi bir resmi mahkeme hükmü bulunmasa da WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’a yönelik susturma ve imha girişimleri sanal alemde sansür karşıtı demokratik grupların eylemlerine neden oluyor.

Visa’yla birlikte WikiLeaks’e ödemelerde kredi kartlarının kullanımını durduran MasterCard firması, Anonymous adlı ‘hacktivist’ grubunun saldırısına maruz kaldı. Firma sitesi uzun süre ziyarete kapanırken, ödeme noktalarındaysa her hangi bir problem yaşanmadığı belirtildi.

Aralarında organik bağ bulunmayan, sadece demokratik hak ve ifade özgürlüğü talebiyle bir araya gelen ‘beyaz şapkalı’ bilgisayar korsanlarının oluşturduğu grup, saldırıların süreceğini açıkladı.

Grup adına BBC’ye açıklama yapan Coldblood rumuzlu hacker, devletlerin sansür baskısına boyun eğen tüm kuruluşların hedefte olduğunu söyledi. Açıklamada şöyle denildi: Her kuruluş dev bir sırlar dağının üzerinde oturur Julian Assange “İnternette sansür ve ifade özgürlüğü konusunda her zaman güçlü bir duruşa sahip olan grubumuz, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı mücadele için her türlü yolu deneyecektir”.

Değişik ‘hacktivist’ grupları WikiLeaks’e baskı uygulayan pek çok şirket ve kurumun sitesini çökertti. Bunlar arasında Amazon, payPal, MasterCard, Switzerland Post Bank, EveryDNS ile birlikte ABD, İsviçre, İsveç ve İngiltere’de pek çok devlet kurumunun sitesi bulunuyor.

Yazarlar