Ekonomi Mavi Jeans ve Turkven ortaklık için anlaştı

Mavi Jeans ve Turkven ortaklık için anlaştı

20.10.2008 - 15:34 | Son Güncellenme:

.

Mavi Jeans ve Turkven ortaklık için anlaştı

Mavi Jeans ve Turkven’in ortaklık görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mavi Jeans’den yapılan yazılı açıklamada, bağımsız girişim sermayesi şirketi Turkven ile gerçekleştirilen ortaklık görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı, anlaşmaya göre Turkven’in, Mavi’nin global hisselerinin yüzde 35’ine karşılık gelen oranda hissesine ortak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bugün 50 ülkede 4 bin satış noktasına sahip Mavi’nin 2007 yılında 195 milyon YTL ciro elde ettiği, Mavi Jeans’in önümüzdeki dönemde mağaza sayısını 190’dan 250’ye çıkarmayı ve 5 yıl içinde 400 milyon YTL ciroya sahip bir şirket haline gelmeyi planladığı, Turkven’in de Türkiye ile çevre ülkelerde 700 milyon dolarlık fon yönettiği aktarıldı.

Mavi Jeans Üst Yöneticisi (CEO) Ersin Akarlılar, ortaklığa ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

Haberin Devamı

"Markamızı Mavi Jeans’den Mavi’ye taşıyacağız. Hedefimiz, kurumsallaşmak, perakende alanında büyümek, güçlenmek ve dünyada daha fazla söz sahibi olmak. Bir jeans markasından global bir moda markasına doğru gelişmek. Öncelikle ürün gamımızı zenginleştirerek, blue jeans alanındaki liderliğimizi yeni ürün gruplarına taşımayı ve mağazalarımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Projenin ilk uygulamaları olan Palladium Alışveriş Merkezi ve Ankara Kızılay’daki 600 metre karelik mağazalar, Mavi’nin büyüyen dünyasını ve Akdenizli kimliğini müşterilerimize yansıtacak. Mavi ekibi, ortaklık sonrasında da başarılı çalışmalarına devam edecek."

Yazarlar