Ekonomi Mecnur Çolak’ın aylık geliri 2 bin TL’ymiş

Mecnur Çolak’ın aylık geliri 2 bin TL’ymiş

24.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borsada manipülasyon iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheli, bugün Sarıyer Adliyesi’ne çıkarılacak. Örgütün elebaşı olduğu öne sürülen eski futbolcu Mecnur Çolak ise dün sorguda mide rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Mecnur Çolak’ın aylık geliri 2 bin TL’ymiş

Mali polis tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan Çolak, polislerle yaptığı ön görüşmede, başından geçen ilginç olayları anlattı. 2006’da gözaltına alındıktan sonra “2 milyar dolar “kazandı haberlerinin ardından Bulgaristan’a gittiğini anlatan Çolak şöyle dedi:
“Cezaevinden çıktıktan sonra Bulgaristan’a gittim. Her yerde fotoğrafım çekildi. Ertesi günkü gazetelerde, ‘Bulgaristan’ın gelirleri kadar para kazanan adam ülkemizde’ diye manşet atmışlar. Hiçbir zaman bu kadar para kazanmadım.” Çolak’ın “Aylık gelirin ne kadar?” şeklindeki soruya ise 2 bin TL diye cevap verdiği belirtildi.
Mali Şube tarafından sorgulanan Koska şirketinin varisi Fazıl Dindar’ın, aileden kimsenin borsada oynamadığını söyleyerek, “Geçtiğimiz ocakta ailemden habersiz, fiyatı 4 TL’den hisse aldım. Bu yatırımdan sonra senet 6 kat yükseldi. Daha sonra senedin değeri 4 TL’nin altına düştü, zarar etmiştim” dediği öğrenildi.

Paralar Panama’ya gitmiş
Bunlar yaşanırken bir gün kendisini Mecnur Çolak olarak tanıtan bir kişinin aradığını anlatan Dindar’ın şunları söylediği belirtildi: “Mecnur buluşmak istedi. Buluşunca bana ‘Bizim kağıttan almışsınız. Size önereceğimiz senetlerden alırsanız çok para kazanabilirsiniz. Sizden elde ettiğiniz kârın bir bölümünü ben alırım’ dedi. Söyledikleri ve önerdikleri bazı senetleri aldım.”
Mali polisin ve SPK’nın tespitine göre, manipülasyon yoluyla elde edilen paraların büyük bölümünün Orta Amerika ülkesi Panama’da bulunan hesaplara aktarıldığı düşünülüyor.