Ekonomi Medya ve demokrasi konferansı Cuma'ya

Medya ve demokrasi konferansı Cuma'ya

07.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Medya ve demokrasi konferansı Cuma'ya

Medya ve demokrasi konferansı Cumaya

TÜRKİYE Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Milliyet ve Sabah gazetelerinin işbirliği ile IPI Eski Genel Direktörü Peter Galliner ve Dr. Mehmet Kabasakal'ın yönetiminde "Medya ve Demokrasi" konulu konferanslar dizisi başlatıyor. 9 Mayıs Cuma günü The Marmara Oteli'nde başlayacak konferanslar, 10 Mayıs günü sona erecek. Medyanın, demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesinde, hükümetler ve ilgili kurumlar arasındaki ilişkilerin de ele alındığı toplantılarda medya, güç ve devlet ilişkilerinin yanısıra basın özgürlüğü ve terörizmle, Türkiye'de basın özgürlüğü de konuşulacak.

TÜRKİYE'deki siyasi ve ekonomik gelişmeler, yabancı sermaye başvurularını da olumsuz etkiliyor. Girişine verilen yabancı sermaye miktarı, geçen yılın aynı dönemlerine oranla, Nisan'da yüzde 42.9, Ocak - Nisan dönemi itibariyle de yüzde 7.6 geriledi. Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Nisan'da 231 milyon dolar olan giriş izni verilen yabancı sermaye miktarı, bu yıl 132 milyon dolara geriledi. Aynı şekilde, geçen yılın Ocak-Nisan döneminde 551 milyon dolar olan giriş izni verilen yabancı sermaye tutarı, bu yıl 509 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

CARREFOURSA'nın Türkiye'deki ikinci şubesinin temelini atmak için Adana'ya gelen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, siyasileri, Türkiye'nin ilerlemesinin önünde bir "fren" olarak nitelerken, Adana HiltonSA'nın yapılmasını engelleyenler için de, "Bunların yüzüne tükürmek lazım" dedi.
Yaklaşık iki yıldan buyana bürokratik engellerin aşılamaması nedeniyle temeli atılamayan Adana HiltonSA konusunda hiç bir gelişme sağlanamadığını belirten Sabancı şöyle konuştu: "HiltonSA'yı yaptırmayan, geciktiren adamların yüzüne tükürmek lazım. Artık tavrımızı koymalıyız. Onlar geldiğinde saygıyla ayağa kalkarak, alkışlayarak karşılamamalıyız. Bu otel konusunda kent yöneticileri kadar biz de istekliyiz. Kardeşim Hacı Sabancı bu iş için çok çalıştı. Vaadler, Başbakan merciinde dahi düşünce seviyesinde kaldı. Hacı'nın hastalığı araya girdi."
Toplam 160 dönüm alanda 50 bin metrekare kapalı alana yapılacak CarrefourSA'nın temel atma törenine Orman Bakanı Halit Dağlı ile il yöneticileri katıldı.

Yazarlar