Ekonomi Memur-işçi ayrımı kalksın çalışana tek sendika olsun

Memur-işçi ayrımı kalksın çalışana tek sendika olsun

07.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Memur - işçi ayrımı yapıp işçi sendikası, memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir” dedi

Memur-işçi ayrımı kalksın  çalışana tek sendika olsun

Siverek’te Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılış törenine katılan Çelik, Türkiye’nin her tarafına sosyal güvenlik hizmetlerinin adil ve eşit ulaştırılmasına gayret gösterdiklerini söyledi.
Çelik, gazetecilerin çalışanlar arasındaki ayrımların giderilmesi konusunda yapılabilecek değişikliklerle ilgili soruları üzerine şöyle konuştu:
“Anayasada ‘çalışanlar’ kavramı gelsin. Çalışanlar olarak tüm çalışanlar daha güçlü örgütlensin. Memur işçi ayrımı yapıp işçi sendikası memur sendikası olacağına anayasa değişikliği yapalım, çalışanlarda örgütlenme olur, çalışanların tek sendikası veya sendikaları olabilir. Bu tabii ki bir teklif, taraflarıyla görüşülüp, karara bağlanabilir. Ama mecliste olumlu bir yaklaşım olursa sosyal taraflar olumlu bakarsa neden anayasa değişikliği olmasın?”