Ekonomi Memur maaş zammı için son randevu

Memur maaş zammı için son randevu

09.09.2009 - 10:51 | Son Güncellenme:

.

Memur maaş zammı için son randevu

Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam için Kamu İşveren Kurulu ve memur konfederasyonları yarın son kez bir araya gelecek.

Alınan bilgiye göre, Devlet Personel Başkanlığı, Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen ile yetkili sendikaların yöneticilerini Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere yarın saat 11.00’da Başbakanlık merkez binada toplantıya çağırdı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’na göre, tarafların Uzlaştırma Kurulu kararlarında anlaşmaya varması durumunda ortaya çıkacak mutabakat metni, tarafların kurul kararlarına katılmaması durumunda ise anlaşılan ve anlaşılmayan konularının yer aldığı bir tutanak Bakanlar Kuruluna sunulacak.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından memur maaşlarına 2010 yılında yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Kamu İşveren Kurulunun memur maaşlarına gelecek yıl yüzde 2,5 artı 2,5 zam yapma teklifinin kabul edilmemesi üzerine başvuruları değerlendiren Uzlaştırma Kurulu, maaşların birinci ve ikinci altı aylarda yüzde 4’er artırılması gerektiğine karar vermişti.

Türkiye Kamu-Sen, mutabakat için hükümetin memur maaşlarına Uzlaştırma Kurulu kararı doğrultusunda zam yapmasını yeterli buluyor.

Memur-Sen ise hükümetten, Uzlaştırma Kurulu kararının üzerinde yeni bir teklif bekliyor. Konfederasyon, yüzde 4’lük zammın yanı sıra birinci ve ikinci altı aylarda 30 artı 30 lira ek ödeme verilmesini, aile yardımının 16 lira artırılmasını, toplu görüşme primine 10 lira ilave edilmesini talep ediyor.