Ekonomi Merter’e cabrio tavanlı M1 Meydan

Merter’e cabrio tavanlı M1 Meydan

23.06.2009 - 00:46 | Son Güncellenme:

Metro Group’un 50 milyon euro yatırımla yaptığı ve ağustosta kapılarını açacak olan M1 Meydan Merter AVM’nin cam tavanı hava durumuna göre açılıp kapanacak

Merter’e cabrio tavanlı M1 Meydan

Metro Group tarafından yapılan M1 Meydan Merter Alışveriş Merkezi’nin 6 Ağustos’ta kapılarını açacak. Metro Group Asset Management Genel Müdürü Gündüz Bayer, M1 Meydan Merter’i “kapalı kutu” olarak inşa etmediklerini söyleyerek şöyle konuştu:
“AVM’nin cam tavanı sensörleri sayesinde havanın durumuna bağlı olarak 8 dakika gibi kısa bir sürede açılıp kapanıyor. Bu yüzden biz bu sisteme tıpkı arabalarda olduğu gibi ‘cabrio tavan’ adını verdik. Tavan cam olduğu için kapandığında da ferah bir his veriyor.”
Tüketicilerin M1 Meydan Merter’i bir geçiş noktası olarak kullanmalarını amaçladıklarını belirten Bayer şunları kaydetti:
“En büyük isteğimiz burasının pasaj gibi kullanılması, altımızdan geçen tramvay yoluyla yukarıda kalan konutların birleşmesi, insanların Meydan Merter’i bir geçit olarak kullanması... Kapılarımız hiç kapanmayacak. Günün her saatinde, burası bir geçiş güzergâhı olacak.” 

Mağazalar hesaplı olacak
Mağaza karmalarında, hem ulusal, hem uluslararası, hem de yerel mağazaların bulunduğunu belirten Bayer, “M1 Meydan Merter’de satış fiyatları çok yüksek olan mağazalar olmayacak. Daha hesaplı olanlara yer vereceğiz” dedi.
M1 Meydan Merter’de 50 adet mağaza ve yeme içme alanlarının yanı sıra, 14 bin metrekarelik Real ve 7 bin metrekarelik Media Markt mağazasının bulunacağını ifade eden Bayer şöyle devam etti:
“Burası 45 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu. 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. 1320 araç kapasiteli bir otoparkı var.”
M1 Meydan Ümraniye’de jeotermal enerjiden faydalandıklarını anlatan Bayer, “Burada da güneş enerjisi kullanacağız. Bu da kiracılarımızın yan giderlerini düşürüyor. Burada kullandığımız sistemle karbondioksit salınımını da yılda 308 ton azaltıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Merter’e cabrio tavanlı M1 Meydan

700 milyon euro yatırım
Metro Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu da grubun 1990 yılından bu yana Türkiye’de 700 milyon euro yatırım yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu:
“13 adet Metro toptancı mağaza, 12 adet Real Hipermarket ve 9 adet Media Markt mağazasıyla hizmet veriyoruz. Güney Kore yatırımlarının yarısını ‘yeşil yatırım’a yönlendiriyor. Sanırım Türkiye’de güneş enerjisi kullanan tek AVM yatırımcısı biziz. Bütün dünya buna yönelirken Türkiye’de sadece bizim yapmamız biraz üzücü. Marketlerimizdeki poşetlerimiz bile doğaya saygılı poşetler. Biz bu konuya çok önem veriyoruz.”