Ekonomi MESS’ten metalde mesleki eğitim atağı

MESS’ten metalde mesleki eğitim atağı

05.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Milli Eğitim Bakanlığı, metal sektörüne nitelikli işgücü sağlamak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek amacıyla bir protokol imzaladı.

MESS’ten metalde mesleki eğitim atağı

İşbirliği kapsamına giren okulların yöneticilerine yöneticilik ve liderlik eğitimi, öğretmenlere hizmet içi eğitim verilirken, okullara laboratuvar desteği de sağlanacak.
MESS ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) “Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek” için işbirliği yaptı. Sektör-okul-işletme işbirliğinin geliştirilmesini içeren protokol, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen tarafından imzalandı.
Kapsamlı destek
MESS Eğitim Vakfı (MEV) tarafından yürütülecek ve metal sektörüne nitelikli işgücü sağlamayı, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmayı hedefleyen protokol kapsamında MESS üyesi işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkanı ile istihdam önceliği sağlanacak, okul yöneticilerine “Yöneticilik ve liderlik eğitimi” verilecek, öğretmenler için hizmet içi eğitimler düzenlenecek, okulların atölye ve laboratuvarlarının donatılması sağlanacak.
Bununla birlikte MESS üyesi işyerlerindeki çalışanların metal sektörüne yönelik bölümlerde eğitim alan çocuklarına burs, rehberlik ve üye işyerlerinde istihdam önceliği verilecek.