Ekonomi Migrosbank

Migrosbank

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Migros, ‘mağazadan mağazaya para transferi’ dönemini başlattı. Haftasonu, bayram, tatil veya günün geç saatlerinde bile para gönderilebilecek. Para birkaç dakikada çekilebilecek.

Migrosbank

Migros, Gönder-Al Ödeme Hizmetleri A.Ş. şirketiyle birlikte Türkiye’de yeni bir ödeme yöntemi başlattı. 81 ilde iş yapan Migros, 5M, MigrosJet ve Macrocenter mağazalarında başlatılan, ‘mağazadan mağazaya para transferi’ hizmetiyle, banka hesabı olmayan tüketicilerin de market alışverişleri sırasında birbirlerine para gönderip almasının önünü açtı. Bu hizmet, hafta sonu dahil her gün ve mağazaların açık olduğu tüm saatlerde para transferini mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

7.000 TL’ye kadar

2.000 TL’ye kadar işlemler, 81 ildeki Migros, 5M, MigrosJet ve Macrocenter mağazalarının kasalarından yapılabilecek. 2.000-7.000 TL arasındaki para transferi işlemleri ise 81 ildeki seçili 450 Migros mağazasının danışma bankosundan gerçekleştirilecek. Ayrıca 450 mağazadan 2.000 TL’ye kadar olan işlemler için IBAN’a da gönderim yapılabiliyor. Migros’ta para transfer işlemleri yalnızca nakit olarak yapılacak.

Gönderilen para tutarına göre işlem ücreti alınacak. İşlem hizmet ücreti kredi kartı, Money ve nakit ödenebilecek.

Migros Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, bu uygulamayla Migros’un bir marketten çok daha farklı bir hizmet boyutuna ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Tatlıcı, “Bu yeni hizmetlerle mağazalarımız sadece alışveriş yapılan noktalar olmanın çok ötesine geçti. Kuruluşumuzdan bu yana teknoloji tabanlı pek çok yeniliği sektörümüze kazandırdık. Finansal teknolojilere yaptığımız yatırımın bir yansıması olan para transferi hizmeti de Migros’un perakendede sınırsız hizmet anlayışının en açık örneklerinden biri. Müşterilerimizin günlük yaşamlarındaki tüm ihtiyaçlarını mağazalarımızdan gerçekleştirmesine olanak sağlayacak bu ve benzeri iş birliklerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

25 milyonluk pasta

2018 yılı verilerine göre Türkiye’de banka hesabı olmayan 25 milyon kişi bulunduğunu dile getiren Tatlıcı, “Banka hesapları üzerinden yapılan para transferlerinde müşteriler zamanla ilgili kısıtlamalara takılabiliyor. Bankalar arasında yalnızca haftaiçi 9:00-16:00 saatleri arasında para transferi işlemi yapabiliyor ancak Migros’ta bu işlem, Migros’un çalışma saatlerine göre düzenleniyor. Yapılan para transferlerinde yer ve zaman engeline takılmanın önüne geçiliyor” diye konuştu.

‘İYİ BİR ALTYAPI KURDUK’

Gönder-Al Ödeme Hizmetleri Genel Müdürü Funda Taboğlu, perakende zincirlerinde para transferi işlemlerini yıllardır izlediğini hatta kendisinin öğrencilik yıllarında ABD’de defalarca denediğini belirterek, “Bu yeniliği Türkiye’ye getirmek bize kısmet oldu. Migros ile uzun süren bir çalışma sonucunda çok etkin bir altyapı kurduk. İşlemler bütün Migros kasalarından gerçekleştirilebiliyor. Bu önemli bir bilgi işlem yatırımı gerektiriyordu ve her iki iş ortağı bu yatırımı gerçekleştirdi. Ayrıca, işlemler 1-2 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştiriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Hesap açma şartı yok

Yeni hizmet kapsamında herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duyulmuyor. Para gönderen ya da alan kişilerin 18 yaşından büyük olmaları, kimliklerini ve cep telefonlarını yanlarında bulundurmaları yeterli. Türkiye’de yaşayan ve yabancı kimlik numarası olanlar da geçerli kimlik belgeleri ile işlem yapabiliyor. Dakikalar içinde yapılabilen işlem sonrasında müşterinin telefonuna gelen referans kodu ile alıcı anında parasını çekebiliyor. İşlemler, Migros mağazalarının açık olduğu saatler dahilinde, PO MigrosJet mağazalarından ise 7 gün 24 saat yapılıyor.