Ekonomi Milliyet’e ‘tarım’ ödülü

Milliyet’e ‘tarım’ ödülü

29.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin (TZD) Geleneksel Tarım Ödülleri sahiplerini buldu.

Milliyet’e ‘tarım’ ödülü

Tarımı destekleyen haberleri dolayısıyla Milliyet Gazetesi Editörü Fehim Genç, yazılı basın dalında ödüle layık görüldü. Genç’e ödülünü TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin verdi.
Yazılı basın ve televizyon haberciliği dalında ödüle layık görülen diğer isimler şöyle: “Anadolu Ajansı’ndan Mehtap Yılmaz, Hürriyet’ten Burak Coşan, Habertürk’ten Ebru Erdoğan, Posta’dan İnci Neşeli Özoğlu, Dünya Gazetesi’nden Hüseyin Gökçe, Kanal D’den Haluk Parlakdemir, Fox TV’den İlker Karagöz, Kanal B’den İzzet Dağıstanlı ve NTV’den Gökay Otyam.”

17.7 milyar $ ihracat
Ödül töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) kurulduğunda 10 milyon nüfusa hizmet eden çiftçilerin, bugün 77 milyon nüfusa, 34 milyon turiste hizmet verdiğini ve 17.7 milyar dolarlık ihracat yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Ette ithalat lobisi var’
Hayvancılıkla ilgili gelişmelere rağmen et fiyatlarının arttığını da ifade eden TZD Başkanı Yetkin, şunları kaydetti:
“Et fiyatlarına zam yaparak hayvan ithalatını zorunlu kılan bir lobi var. Zira üretimde hiçbir sıkıntı olmamasına karşın fiyatlar yüksek. Et ve Süt Kurumu’nun mutlaka desteklenmesi, tarıma ayrılan desteklerin artırılması lazım. Türkiye’de aracıların kol gezdiği bir dönemi yaşıyoruz.”