Ekonomi Milyonlarca kişiye müjde! 82 lira...

Milyonlarca kişiye müjde! 82 lira...

11.07.2016 - 11:14 | Son Güncellenme:

Yeni düzenleme ile birlikte primlerini düzenli ödeyen Bağ-Kur’lulara 5 puanlık indirim gelirken, çalışanların cebinden her ay 82,35 lira daha az para çıkacak.

Milyonlarca kişiye müjde 82 lira...

Meclis'e bu hafta sunulması beklenen düzenleme ile primlerini düzenli ödeyen Bağ-Kur'lular, 5 puanlık indirimden yararlanacak. Bağ-Kur'luların cebinden prim için her ay 82,35 lira daha az para çıkacak.

Haberin Devamı

TEŞVİK AVANTAJI

5 puanlık prim teşviği, 2008'de SSK'lı işçilerin primleri için hayata geçirildi. Takvim'in haberine göre bu kapsamda; işçi çalıştıran işverenlerin ödemek zorunda olduğu yüzde 11 oranındaki malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranı; primleri düzenli yatıran ve SGK'ya borcu olmayan işverenler için yüzde 6 olarak uygulanıyor. İşverenler, bu teşvikle çalışanlarının primlerini indirimli ödüyor. Şimdi de bu teşvik, kendi nam ve hesabına çalışanların kendileri adına ödedikleri primler için de söz konusu olacak.

Yapılacak düzenleme sonrası, primini düzenli yatıran ve SGK'ya prim borcu olmayan Bağ- Kur'lular da teşvikten yararlanacak. Bu sayede, asgari ücret düzeyinden prim ödeyen Bağ-Kur'lunun prim miktarı 568,22 liradan 485,8 liraya düşecek. Böylece Bağ-Kur'lunun cebinde ayda 82,35 lira kalacak. Daha yüksek kazanç düzeyinden prim ödeyenin de indirim tutarı yüksek olacak.

Haberin Devamı

11 milyon emekliye banka promosyonu için çalışma tamamlandı, şimdi de Başbakan’ın masasına geliyor. Promosyon maaşa göre olacak, parayı hemen çekmemek de tutarı artıracak.

PRİMLER DÜZENLİ YATACAK

Bu düzenleme Bağ-Kur'luların primlerini düzenli ödemesini sağlayacak. Ayrıca teşvik sonrası, emeklilikte alacakları maaşı artırmak isteyen Bağ-Kur'luların prim ödedikleri kazanç düzeyini yükseltmeleri söz konusu olabilecek.