Ekonomi Mücevherin Türkiye'de de "haute couture"u yapılıyor

Mücevherin Türkiye'de de "haute couture"u yapılıyor

20.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mücevherin Türkiye'de de "haute couture"u yapılıyor

Mücevherin Türkiyede de     haute coutureu yapılıyor

Yugoslavya'nın Gilan köyünden göç eden Geylan kardeşler, Türkiye'nin mücevherde Tiffany'sini yaratmaya çalışıyorlar

DÖRT yıldır, Nuruosmaniye'de kuyumculuk yapan Muharrem ve Ferhan Geylan kardeşlerle Levent Pişkiner, Yugosyavya'dan göç ettikleri "Gilan" köyünün adını verdikleri kuyumculuk mağazalarını açtılar. Gilan'ı önce herkes, bir Batılı mücevher markası zannetti. Gilan, Türkiye'nin Tiffany'si olma yolunda ilerlerken, Akmerkez Residence'da kendilerine bir kat kiraladılar.
Mücevherin "haute couture"unu yapmaya karar veren Gilan, tasarımcılarıyla bu katta, özel sipariş mücevherler için müşteriyi randevuyla kabul ediyorlar. Müşteriyle birebir görüşerek kişiye özel tasarımla gerçekleştirilen mücevherlerin bir başka eşi bulunmuyor. Hazırlanan eskizler, mücevher tasarlanıp bittikten sonra müşteriye veriliyor. Bir başka müşteri aynı mücevherden isterse yapılmıyor, ancak izin alınarak tekrarlanabiliyor.
Gilan Residence'da müşteriler için tasarımlar hazırlayan Emine Turan, ABD'de mücevher eğitimi görmüş. Ancak, Turan'ın asıl kariyeri gemi inşaat mühendisliği. Gilan Residence'ın Müdürü Nüket Güvendiren ise kimya mühendisliği eğitimi almış.
Gilan'da 16 ayrı dizaynır çalışıyor, AG - GE ve kalite kontrol ekipleri bulunuyor. Özel siparişle yapılan mücevherlerin müşteriye teslim edilmesi 6 haftalık bir süreç alıyor. Gilan Residence'ın farkı ise hem ürünün tek olması, hem de diğer Gilan mağazalarındaki ürünlerden yaklaşık yüzde 25 daha pahalı olmasıyla ölçülüyor. Gilan Residence, daha çok düğün alışverişlerine yanıt vermek, alyans tasarlayan bir adres olmak istiyor.
Gilan'dan mücevher alan birçok işadamı ve sanatçı da var: Mehmet Hotiç, Mehmet Sabancı, Gülgun Feyman, Feryal Gülman, Ebru Gündeş, Yeşim Salkım gibi.
Gilan Residence'da örnek mücevherlerin sergilendiği nişlerin yanısıra özel bir bölümde Girard Perregaux, Van Cleef & Arpels ve Bunz'un saatleriyle Omas kalemleri de satılıyor.