Ekonomi MÜSİAD: El ele vermekten başka çaremiz yok

MÜSİAD: El ele vermekten başka çaremiz yok

05.10.2010 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

MÜSİAD: El ele vermekten başka çaremiz yok

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ömer Cihad Vardan, “İçinde bulunduğumuz şu teknolojik çağda ayakta kalabilmek ve güvenli geleceklere adım atabilmek için el ele vermekten başka çaremiz yok” dedi.
Vardan, Filistin İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, ikincisi düzenlenen Filistin İş Forumu vesilesiyle burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Filistin İş Forumu’nun kurulmasına 2006 yılında karar verildiğini dile getiren Vardan, 2008 yılında forumun 250 kişi ile ilk toplantısı yaptığını, bugün ise bu rakamın 800-900 kişiye ulaştığını anlattı.
Vardan, Filistin’in her türlü maddi desteğe muhtaç olduğunu, ancak bunun yanında bu toprakların ilgiye de ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.
13. MÜSİAD Fuarı ve 14. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin yarın başlayacağını ve 10 Ekim’e kadar süreceğini anımsatan Vardan, bu yıl ikincisi yapılan Filistin İş Forumu ile MÜSİAD’ın organize ettiği forum ve fuar tarihlerinin eş zamanlı yapılmasının, organizasyonların birbirini desteklemesi açısından önemine işaret etti.
Ömer Cihad Vardan, şunları kaydetti:
“Bizler MÜSİAD olarak İslam ülkelerinin dünya arenasında güçlenebilmeleri ve söz sahibi olabilmeleri için bu birlikteliklerin gerekli olduğuna inanıyoruz. Nitekim ancak birlikte hareket ederek problemlerimizin üstesinden gelebileceğimizi, ekonomik kalkınmayı da gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz şu teknolojik çağda ve gün geçtikçe artan küresel rekabet ortamında ayakta, var olabilmek için ve güvenli geleceklere adım atabilmek için el ele vermekten başka çaremiz yoktur. Öyleyse kalkınmaya ve ticari işbirliklere yönelik projeler üretmek bizim önceliklerimiz arasında olmalıdır. Böyle bir elbirliği, inanıyorum ki bir sinerji oluşturmamıza katkı sağlayacaktır.”
Bu arada, konuşmaların ardından Filistin İş Forumu ile MÜSİAD arasında karşılıklı işbirliği anlaşması, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ile Filistin İş Forumu Başkanı Ebu Ubeyde Hafız tarafından imzalandı.