Ekonomi MUTLU, İNCE SAĞLIKLI

MUTLU, İNCE SAĞLIKLI

22.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pınar Sabancı, New York’taki eğitim hayatında beslenme düzeni için tercih ettiği günlük ‘kutu’ yemek sistemiyle İstanbul’da kendi mutfağını kurdu. İş dünyası ve ünlülerin ‘Misa’yla form tutması için çalışıyor

MUTLU, İNCE SAĞLIKLI

Sabancı ailesinin gelini Pınar Sabancı, hem iş dünyasının forma girmesini sağlıyor, hem de birçok dikkat çeken etkinliğe catering hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

New York’ta okurken sağlıklı ürünler arayıp beslenme düzenine dikkat etmek isteyen Pınar Sabancı, ‘hep aklının bir köşesinde duran’ mutfak fikrini, Misa’yla gerçeğe dönüştürdü. “Sağlıklı ve lezzetli tarifler ile eşe dosta yedirip içirmeye büyük bir ilgim var” diyen Sabancı, eğitimi sırasında günlük, sağlıklı, ‘kutuda’ yemek sistemiyle tanışmasının ‘mutfağa’ giden yolda kendisini pek çok araştırmaya yönelttiğine dikkat çekiyor.

Sabancı’yla Misa’yı konuşmak için buluştuğumda, kendi elleriyle bol sebzeli ve meyveli bir tezgâh hazırlıyor bize. Ben de yardım ediyorum. Brokoliyi yerleştirirken, “Biliyor musunuz, en sevdiğim sebze” diyorum. Sabancı, “Çok şaşırdım, ilk defa kendimden başka birini daha görüyorum brokoli seven, olmazsa olmazım” diyor.

Haberin Devamı

Bir yıl araştırdı...

Sabancı, Misa’nın kuruluşunu ve detoks ürünlerden catering’e kadar sistemlerini şöyle anlatıyor:

“Misa’yı kurana kadar 1 yılı aşkın bir süre araştırmalar yaptım. Çeşitli diyetisyenlerle görüştüm, fikir aldım. İngiltere, Amerika ve Türkiye’de aynı hizmeti veren birçok firmayı denedim. Mutfakta çeşitli tarifler geliştirdim. Biz, kurucumuz, genel müdürümüz, müşteri temsilcilerimiz, gıda mühendisimiz, ve gurme aşçılarımızla beraber butik servis veren dinamik bir ekibiz. Son teknolojiyle donatılmış mutfağımızda, sağlıklı, taze ve doğal yemeklerle forma girmenizi sağlamak için kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Ana hizmet alanımızı günlük beslenme ve detoks içecek servisi olarak belirlememize rağmen, kuruluşumuzdan itibaren özel etkinliklerde catering yapmamız için talepler almaya başladık. Bu doğrultuda çeşitli etkinliklerin catering hizmetini üstlendik. Bunların her detayıyla ilgileniyorum.”

Uykuda bile düşündü

Misa ismini uzun süre düşündüğünü söyleyen Sabancı, şunu dile getiriyor:

“Misa (mutlu, ince, sağlıklı), ismini haftalarca aradım. Gece uykuya dalarken aklıma yeni fikirler gelip, yataktan kalkıp not aldığım zamanlar oluyordu. Çok heyecanla hazırlık yaptım.”

Sabancı’yı yemek işine girme konusunda harekete geçiren önemli unsur, sektörel olarak Türkiye’de gördüğü eksik. Sabancı, “Yaptığım araştırmalar sonucu beklentilerimi karşılayan bir firma bulamadım. En kaliteli hizmeti sunarak kendi inandığım işi yapmaya karar verdim” diyor.

Haberin Devamı

Pek çok ünlü müşterisi de olan Sabancı, menüleri belli bir standartta olsa da kişilere özel menü de hazırladıklarını anlatıyor. Örneğin, glutensiz beslenenler, vejetaryenler ve çeşitli alerjileri olan kişiler unutulmamış.

Unsuz, şekersiz kurabiye satacak
Sabancı, kendi işini kurmak isteyen kadınlara öncelikle şu öneride bulunuyor: “Kurmak istedikleri işin onları mutlu edeceğine karar versinler...” Sonrasında ise iyi bir araştırma yapmalarını ve piyasadaki eksiklere odaklanmalarını tavsiye ediyor.
Bu yıl için günlük olarak beklentilerinin üzerinde bir müşteri sayısına ulaştıklarını paylaşan Sabancı, yıl sonuna doğru bu sayıyı ikiye katlamaya çalışacaklarını belirterek, 2016 sürprizleriyle ilgili şunları söylüyor:
“Gelecek sene için gıda sektöründe başka alanlarda büyümek gibi hedeflerimiz de var. Misa’nın şimdiden çok beğenilen ve sipariş verilen unsuz, şekersiz kurabiye ve brownie’sini bazı lokasyonlarda satışa sunmak bunlardan bir tanesi.”
‘Ete bayılıyorum’
Sabancı’nın öğünlerde makarna, börek, kurabiye var. Ama şeker, beyaz un kullanılmadan yapılıyor. Meyveyle arasının iyi olduğunu söyleyen Sabancı, hiçbir sebzeye hayır diyemeyeceğini söylüyor. Ancak etle arasında daha sıcak bir bağ var, Sabancı, “Aslında ete bayılıyorum. Balık da çok severim” itirafında bulunuyor.
SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Pınar Sabancı’nın şirketi evlere 5 öğün yemek veya detosk içecek servisi yapıyor. İnternet üzerinden kalori hesap makinesiyle müşterinin ölçülerine göre günlük ihtiyaç duyduğu kalori belirleniyor. Diyetisyenlerin hazırladığı kilo verme, kilo koruma ya da detoks gibi seçeneklerinden biri tercih ediliyor. Telefonla sipariş veriliyor. Yemekleri kurye dağıtıyor. Örneğin somon köfteleri, hindistancevizli havuç topları, kinoalı biber dolması gibi yemeklerin yer aldığı bir paket günlük 49 TL’ye veriliyor.
PINAR SABANCI KİM?
Liseyi Robert Kolej’de bitirdikten sonra, Amerika’da Babson College’da girişimcilik bölümünden mezun olan Pınar Sabancı ilgi alanı olan beslenme üzerine çeşitli eğitimler aldı. En büyük zevkleri arasında tarifler keşfetmek, yemek üzerine geziler yapmak, dünyayı dolaşıp, yenilikleri paylaşmak olarak tanımlıyor.
Pınar Sabancı, 2010 yılında hayatını İlhan Sabancı ile birleştirdi. İlhan Sabancı, Türkiye’nin en büyük armatörlük şirketlerinden birini bünyesinde barındıran YASA Holding’in patronu Yalçın Sabancı’nın oğlu. Emeklilik sonrası merak saldığı denizcilikte Türkiye’nin en büyük filolarından birini kuran Yalçın Sabancı, Sakıp Sabancı’nın amcası Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu.
Blog yazıyor
Pınar Sabancı, sosyal medyada da etkin. Yemek fotoğraflarını Instagram hesabından sık sık takipçileriyle paylaşıyor. Ayrıca vakit buldukça kurduğu blog’da yazıp, merak edilenleri cevaplıyor. Sabancı, “En çok, hazırladığımız yemeklerin tarifleri ve lezzetleri merak ediliyor. Misa’yı arayıp benim bizzat mutfakta bulunup bulunmadığımı soranlar oldu. Müşterilerimizden lezzet konusunda hep çok olumlu dönüşler aldık” diyor.
Pınar Sabancı, işiyle yoğun olarak ilgilense de ailesine, özellikle de oğluna çok düşkün. Sporla da ilgilenen Sabancı’nın hobileri arasında binicilik de var. Sabancı, köpeklerini de çok seviyor.