Ekonomi New York’a Türk modacı çıkarması

New York’a Türk modacı çıkarması

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

New York Fashion Week, bu yıl iki ayrı defileyle Türk modacıları ağırladı.

New York’a Türk modacı çıkarması

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye Tanıtım Grubu işbirliğiyle New York Fashion Week’e katılan modacı Hakan Akkaya, kendi hazırladığı ve koçluğunu üstlendiği iki defileyle Türk modasını bir kez daha dünya podyumlarında taşıdı.

Haberin Devamı

Türk tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü New York Fashion Week’te yaptığı iki defileyle ortaya koyan ünlü modacının, “Glam Rock” adını verdiği koleksiyonunun tanıtımı, 10 Şubat’ta Springs Studio’da gerçekleşti.

Koleksiyonunun tanıtımı için podyuma ünlü top modeller Çağla Şikel ve Didem Soydan çıktı. Hakan Akkaya koçluğunda 11 Şubat’da gerçekleşen Turkish Designers’da ise Türk tasarımcılar Buket Özkalfalar, Barut Gökhan İldeniz, Ece Kavran ve Fırat Neziroğlu, koleksiyonlarını moda tutkunlarıyla buluşturdu.

Hepsi Türk kumaşları

Koleksiyonu Didem Soydan tanıttı. Söz konusu 2 defileyle birlikte New York Fashion Week’e üçüncü kez katılan Hakan Akkaya, arka arkaya New York Fashion Week takviminde yer alan ilk Türk modacı oldu.

Haberin Devamı

New York’a Türk modacı çıkarması

TİM ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı İsmail Gülle, şunları kaydetti:

“Dünyanın sayılı moda merkezlerinden New York’ta Türk tasarımlarını yüzde 100 Türk kumaşlarıyla dünya podyumlarına taşıyan Hakan Akkaya’ya teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de tasarımcılarımızın küresel markalaşma yolculuğunda başta Türkiye Tanıtım Grubu olmak üzere pek çok platform üzerinden her yönüyle desteklemeye devam edeceğiz.”